Hoppa till innehåll
Denna sida är ett samarbete med Cadillac

Fem anledningar att älska Cadillac LYRIQ  

Redaktionen

Den elektriska lyx-SUV:en är här för att stanna. Vi ger dig 5 anledningar att överväga köp.

Med mer än 120 år av lyx har Cadillac blivit synonymt med trendsättande design och innovation. Sedan starten har Cadillac varit en del av populärkulturen. Bilen har påverkat musik, film, mode och mycket annat. Den syns i mer än 400 filmscener och hörs i över 300 låtar. Cadillac är kort sagt en populärkulturell ikon. Den nya elbilen Cadillac LYRIQ fortsätter i denna tradition och omdefinierar essensen av lyx och stil.

Skärmen

LYRIQs 33-tums diagonala avancerade LED-skärm är en enda glasbit som kan uttrycka över en miljard unika färger. Upplösningen motsvarar en 9K-skärm, alltså mer än dubbelt så mycket som en vanlig TV med 4K-upplösning. Tydligheten är fenomenal.

Belysningen

Den stilfulla belysningen framhäver den moderna interiören på ett riktigt effektfullt sätt. När du glider ner bakom ratten kommer du uppleva ett ljus som framhäver kupéns design och utifrån din personliga anpassning. Från lamporna ovanför dörrpanelen till fotutrymmesbelysningen kan du välja upp till 26 olika färger för att anpassa omgivningsbelysningen i LYRIQ. Du kan koppla din belysning till de fyra körlägena, vilket gör att LYRIQ automatiskt kan matcha innerbelysningen till det aktuella körläget.

Förvaringsutrymmet

I Cadillac LYRIQ finns unikt utformade förvaringsutrymmen. Under instrumentpanelen finns en dold låda med ett smart förvaringsutrymme, inramat likt ett smyckeskrin. De flesta traditionella mugghållare i bilar är runda och därför passar inte handtagen på kaffemuggar och vattenflaskor, men med ett försiktigt tryck sjunker en pläterad yta in mellan mugghållarna i konsolen, vilket skapar utrymme för muggens handtag och du kan enkelt ställa din mugg eller flaska där.

Som elbil behöver LYRIQ inget utrymme för en mittgolvstunnel. Detta har istället blivit till förvaringsutrymmen. Bland annat en utfällbar behållare under instrumentpanelen och en stor förvaringsbehållare under mittkonsolen, perfekt för förvaring av större föremål, såsom en handväska eller ett par extra skor.

Ljudsystemet

LYRIQ har ett premiumljudsystem med AKG Studio 19-högtalare. I de främre nackstöden sitter högtalare, vilket ger ren och nyanserad ljudupplevelse. De strategiskt placerade högtalarna stöder det flerkanaliga ljudsystemet AKG Studio Surround Technology samt Adaptive Volume som automatiskt ökar volymen om det uppstår några störningar, till exempel om ett fönster öppnas eller när du kör genom ett bullrigt område.

Påskäggen

Vem gillar inte “påskägg” i bilar? I LYRIQ hittar du dem i ventilerna. Där hittar du Mondrian-mönstret som finns i Cadillacs klassiska emblem. Och om du tittar noga på kanten av instrumentbrädan så ser du Cadillacs merletter, som nu lyfts fram för första gången på flera decennier. I det ursprungliga Cadillac-emblemet fanns sex merletter. I LYRIQ finns tre på varje sida av instrumentpanelen i unika mönster från sida till sida.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.