Hoppa till innehåll
Denna sida är ett samarbete med Klarna

A$AP Rocky: ”Det finns en frihet i att klä upp sig”

Redaktionen

Klarnas nya delägare A$AP Rocky om modemissar, vintageköp och pandemistilar.

Nyligen stod det klart att Rakim Mayers, mer känd som A$AP Rocky, har gått in som investerare i Klarna. Samtidigt lanserar betaljätten kampanjen Get smoooth again. Drop your lockdown look – i syfte att uppmuntra folk att släppa taget om mjukisbyxorna och uppgradera sin stil i takt med att pandemin och restriktioner lättar. A$AP Rocky har, förutom att ha rönt stora framgångar som musiker, även rykte om sig som en av musikbranschens vassaste stilinspiratörer som sömlöst mixar baggy streetwear med dressad modehuslyx. Café tog tillfället i akt att syna världens bäst klädde rappare i sömmarna.

A$AP Rocky om europeiskt mode

– Du lär dig förstå mode genom människor. För mig blev Raf Simons på många sätt inkörsporten för att förstå de olika modeperspektiven i Europa. Från Raf lär du dig om minimalism, hur det är nedtystat men med en distinkt och stark energi. Raf skapar den kopplingen med varje projekt och varje modehus. Franca Sozzani (tidigare chefredaktör på Vogue Italia, reds. anm.) hade ett liknande sätt att vara konfrontationssökande med bilder och färger. Du kunde känna hennes italienska energi i allt hon gjorde. Jag gillar att kunna spåra det arvet och det finns i allt jag samlar på mig – från kläder till smycken, konst och musik. Allt.

…personlig stil

– Det finns en glädje och frihet i att klä upp sig. Du kan återupptäcka ett plagg som du älskar och det kan medföra ett helt nytt sätt för dig att välja kläder. Din personliga stil kan framkalla minnen eller nostalgi och vid andra tillfällen blickar du framåt – mot att bli ditt nästa jag, plagg för plagg.

…trender

– Allting går i cykler. Vad vi ville ha som unga är vad de unga vill ha idag. De klassiska stilarna är oövervinnerliga, de håller alltid längre än trender som försöker för mycket eller utvecklas för snabbt. Jag till exempel hittat tillbaka till den klassiska Americana-stilen under pandemin: Oversizeade tröjor, coveralls och tryck med loggor.

…sakerna han aldrig lämnar hemmet utan

– En varierad spellista, gärna med klassisk musik för när jag jobbar. Bra ansiktsservetter. Något rejälare plagg eller ytterkläder, gärna min vintage Carhartt-jacka. Min Macbook för att titta på gamla tecknade serier eller för att göra research på kvällen. Solglasögon, gärna flera par. Min kabinväska från Rimowa. Höga sneakers och Fentys moisturizer.

…modemässiga misstag

– Jag har inte mycket ånger när det kommer till mode, men när kläderna jag bär sprider sig och blir en trend är det dags att gå vidare till nästa stil. Ibland går jag från en baggy look till en helt skräddad look bara för att behålla den mångsidigheten.

…post-pandemi-stilen

– Att börja uppträda och stå på scener igen skapar helt nya arenor för att testa nya saker, både när det kommer till musik och mode. Det känns lite som att komma tillbaka till skolan efter ett sommarlov och att visa upp det senaste för sina vänner.

…Klarna-samarbetet

– Hur människor shoppar och upptäcker det senaste har blivit en industri. Alla företag satsar på synlighet i sociala medier. Till slut tröttnar konsumenterna och vänder sig till människor de litar på och som inspirerar dem, som artister och skådespelare. Det är inte upp till mig att bestämma hur människor ska klä sig, men att hjälpa Klarna att skapa ett utrymme för människor att hitta sin egen stil ligger helt i linje med vad jag har jobbat med inom mode de senaste åren.

Vinn A$AP Rockys vintagegarderob

Det är dags att bli smoooth igen! Klarna utmanar dig att dela din bästa look i en tid utan pandemi. Visa hur du hittat tillbaka till din egen stil och ta chansen att vinna vintagekläder utvalda av A$AP Rocky till ett värde av 5 000 kr. Dela en bild där du ser smoooth ut på Instagram, tagga bilden med #getsmoooth och följ @klarna.se. Läs mer om kampanjen här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.