Det finns fyra typer av manliga könsorgan i världen – så här ser de ut

I en värld med miljarder penisar finns det i slutändan bara fyra olika typer, när det kommer till form.

Joel Linde  |  Publicerad 2017-05-02 17:11  |  Lästid: 2 minuter

Penisar kommer i många former, storlekar och färger. Det vet vi. De flesta av oss är också medvetna om att penisar förändras på åtminstone två av dessa områden, beroende på penisbärarens upphetsningsgrad.

Det färre kanske vet är att det finns fyra typer av penisar, när det kommer till betydande skillnader i form. Vi pratar alltså inte om storlek eller tjocklek, utan form.

Den amerikanska sajten Buzzfeed har kartlagd dessa genom en studie vid New Yorks urologmottagning där de pratat med doktor Shusterman.

För att illustrera detta gick vi loss med skissblocket.

Den tjockskallige

Ungefär 20 procent av den manliga befolkningen bär runt på en sån här rackare. Den är, som ni ser på denna eminenta skiss, lite framtung och ollonet är bredare än själva skaftet.

Det grova skaftet

På andra penisar är det ombytta roller, där skaftet är grövre än ollonet.

Kurvan

Ungefär 10-20 procent av männen sportar en sån här, lätt böjd penis. Det beror på ligamenten i penisen. De flesta som rockar kurvan har en lutning på ungefär 10 grader.

Kroken

Hos vissa män kan penisböjen vara hela 30-60 grader. Är kurvan så kraftig kan det vara tal om något som heter peyronies sjukdom. Det beror på ärrbildning som kan orsaka både smärta och svårigheter med intimitet. I vissa fall försvinner sjukdomen av sig själv, i andra fall kan ingrepp vara nödvändiga.

Däremot finns det ingen hemlighet gällande hur man räknar ut en mans penislängd eller storlek.

– Penisens storlek är genetisk och utvecklas genom livet. Mycket av utvecklingen sker i fosterstadiet där det utsätts för mer testosteron, säger Shusterman till Buzzfeed.

Den andra fasen där penisen utvecklas mycket är under puberteten, där nivåerna av testosteron ökar igen.

Så nu vet du!

Mer penisrelaterat:

Undersökning: Så många sexpartners vill ens partner att man ska ha haft

Sexmissbruk i sociala medier har exploderat – så många är beroende

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:09