Hoppa till innehåll

Undersökning: Så många sexpartners vill ens partner att man ska ha haft

Joel Linde

Har din partner någon gång ställt frågan hur många du har legat med och du inte alls vet vad du ska svara?

Okej, låt oss först börja med att säga att detta inte är en värderande text på något sätt. Du gör givetvis det som funkar för dig. Vi uppmanar heller inte till att ljuga, den här undersökningen visar bara vilket svar som 1000 personer anser vara ett ”lagom antal” sexuella förbindelser. Så, nu vidare till svaret.

Dejtingsajten Illicitencounters.com vänder sig till gifta personer och har frågat 1000 av dessa hur många de anser att deras partner borde ha haft sex med innan dem.

Innan du får reda på svaret, vad tror du?

hur manga har folk legat med

Enligt de svarande är det gyllene talet 10 personer.

Drygt en tredjedel av de som svarade tyckte att mellan 8-12 tidigare sexpartners var det perfekta antalet, där 10 alltså kan sägas vara allra bästa. Om siffran var lägre kunde det uppfattas som att man var oerfaren – och var antalet mycket högre kunde det ses som promiskuöst, skriver the Telegraph.

Svarsresultaten från kvinnor respektive män

Så hur skilde sig svaren mellan kvinnor och män? Faktum är att de var i princip lika.

– 38 procent av kvinnorna och 37 procent av männen svarade att 8-12 tidigare sexpartners var en bra siffra.

Däremot var män mer bekymrade än kvinnor om ens partner haft fler än 10 sexpartners.

– För både män och kvinnor var det oönskat att ens partner haft fler än 20 tidigare sexpartners. Endast 3 procent av kvinnorna och 4 procent av männen angav den siffran som önskvärd.

– 35 procent av kvinnorna svarade att de ville veta hur många tidigare sexpartners hennes partner hade, medan siffran för männen var 30 procent.

Christian Grant från Illicitencounters säger att våra sexvanor har förändrats snabbt.

– Jag tror att vi håller på att bli mycket mer toleranta och sexuellt äventyrliga. Om vi hade genomfört den här undersökningen för tio år sedan hade män förväntat sig att en potentiell partner skulle ha legat med långt färre personer, säger han till Telegraph.

Mer läsning!

17 irriterande saker din partner kommer undan med – för att du är kär >

7 självklara tecken på att din partner älskar dig >

Mannens sexigaste kroppsdelar – enligt kvinnorna >

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.