Annons
Annons

Petter-Min-grej

Musik, burgare, böcker – och basketskor! Mångsysslaren Petter Askergren, 39, är ständigt aktuell med sin musik, boken 16 rader och restaurangen Käk på Södermalm i Stockholm. För Café berättar han om sina favoritskor.

* * *

Jag brände hela budgeten på dem. Skorna på bilden – Nike Jordan 5 ”T23-Tokyo” – var tokhypade när de släpptes i en extremt begränsad upplaga och kostade 17 500 kronor. Jag skulle aldrig lägga så mycket pengar privat på ett par skor, men samtidigt som de släpptes skulle jag vara med i ett program på TV4 där det fanns en bestämd kläd- och stylistbudget. Jag tog hela den budgeten och la på skorna. Jag gillar dem eftersom jag är förtjust i just gult och svart. Dessutom är Jordan-modellen väldigt användbar, den passar till många olika slags kläder, även dressade.

Annons

Jag samlar på sneakers. Jag ser skorna mer som en pryl än en bruksvara. Speciella sneakers blir som samlarobjekt och kan stå hemma i bokhyllan nästan som en prydnad. Ibland blir jag tveksam om jag ska använda skorna eller låta dem ligga kvar i ett förseglat paket. Det är som med en vinflaska – när man väl har öppnat den så är den öppnad.

Välgörande sneakers. I perioder har jag haft ett närmast osunt förhållande till sneakers, men jag har skärpt till mig på senare år. Det är inte försvarbart att gå och köpa en massa dyra skor när världen ser ut som den gör. Jag har en idé om att köra en utförsäljning och skänka pengarna till välgörande ändamål.

Petters-sko

Berättat för David André

Fotograf: Johan Nilsson

Grooming: Kristina Kullenberg/Lundlund

Tidigare publicerad i Café 1/2014.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar