Prodigy-fans kampanjar för att göra ”Firestarter” till listetta

Är det en av världens mest ikoniska låtar, framförd av den minst lika ikoniska och nu tragiskt bortgångne Keith Flint?

David Johansson  |  Publicerad 2019-03-08 11:40  |  Lästid: 1 minut

Utöver att hålla mig för att skohorna in givna skämt om Prodigy-sångarens namn och frisyr är det på sin plats att lyfta nyheten om att Prodigys fans nu inlett en kampanj att få bandets tveklöst mest kända låt Firestarter att bli listetta.

Det var i måndags som Keith Flint hittades död i sitt hem i Essex i sydöstra England. Dödsorsaken blev inte omedelbart känd, men snart gick bandmedlemmarna Liam Howlett och Maxim Reality ut och berättade att Flint tagit sitt eget liv.

Fans har nu inlett en kampanj på Facebook som går ut på att man uppmuntrar folk att köpa och lyssna på låten Firestarter, allt för att få den att klättra på listor och bli nummer ett med devisen ”Rest in peace to the fire starter. Let’s make sure the fire continues”.

Man vill också uppmärksamma självmord och mental hälsa – särskilt hos män under 45. Man uppmanar alla som inte känner för att köpa låten att istället sätta den på repeat på Spotify eller Deezer, stänga av ljudet och bara låta låten spela, eftersom det också påverkar låtens listplacering.

Foto Simone Joyner/Getty Images

Sedan Keith Flints bortgång har hyllningar strömmat in från kollegor och fans över hela världen, och bandet har ställt in alla kommande spelningar. Bland annat var man bokade till Glastonbury 2019. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-03-11 11:02