Prylarna, kläderna och upplevelserna som får våra hjärtan att banka hårt

Bild på bokomslag, öl, skiva, högtalare och parfym.

Från portabel högtalare i gitarrförstärkareklass till fransk parfym som kommer förstöra din privatekonomi – här är Caféredaktionens favoritgrunkor just nu.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-08-20 15:27  |  Lästid: 3 minuter

Skiva av Ronald Langestraat

Tom Cehlin Magnusson | Tf redaktionschef

Ronald Langestraat är en okänd jazzmusiker som ensam spelade in något som låter som modern klubbmusik med piano, saxofon, klarinett och trummaskin i sitt vardagsrum i Amsterdam på 80-talet. Skivan upptäcktes av jordklotets hetaste skivsamlare häromåret och har nu tryckts upp på nytt. Skyndar du dig finns något enstaka LP-exemplar av den här otroliga skivan fortfarande kvar. 200 kr.

Bok av Jon Savage

Joakim Almén | Webbredaktör

Det går att argumentera för att Joy Divisions briljans och Ian Curtis tragiska öde redan är fulländat berättat i Anton Corbijns Control. Men precis som vissa inte får nog av Bruce Springsteen får jag inte nog av Manchesters bästa band (förlåt, Oasis). I Jon Savages nya bok är alla bandmedlemmar intervjuade liksom Ian Curtis fru Deborah Curtis och Peter Saville – konstnären bakom det ikoniska Unknown Pleasures-omslaget. 206 kr.

Doft från Louis Vuitton

Rasmus Blom | Redaktör

Efter ett besök i modeskaparens familjeresidens strax utanför Paris är jag inne i något som bara kan sammanfattas som en Louis Vuitton-period. Varje kväll äter jag av den honung som husets trädgårdsmästare gav mig i present medan jag sprutar på lite av min nya favoritdoft, unisexparfymen Afternoon Swim som lanserades i våras. 2 250 kr.

Högtalare från Marshall

Kristofer Steneberg | Chefredaktör

De flesta bärbara högtalare låter bra inomhus. Men på trädgårdsfesten, svensexan i skogen eller bryggan drunknar musiken lätt. Marshalls nya högtalare Tufton är ett undantag som tack vare sin nya ljudteknik och imponerande bas klarar av att hålla i gång ett utomhusdansgolv tills solen går upp (20 timmars batteritid). 4 290 kr.

Öl från Mikkeller

Jonas Cramby | Matredaktör

För ett tag sen kom min flickvän hem efter en snabbtur till Köpenhamn och med lite roligt naturvin och finöl. Särskilt glad blev jag över den gula ölen som bryggts till nya kinakrogen Vesterbro Chinese på grund av fin burk med drake på. Krogen är startad av Mikkeller i samarbete med originalrestaurangerna – det nya chaptret av en mina absoluta favoritkrogar, Mission Chinese i San Francisco. Var där tidigare i våras men blev besviken. Ölburken är dock fin. Med en drake på. 65 kr.

AirPods från Apple

Daniel Lindström | Modechef

När Apple lanserade AirPods var det många som var skeptiska. Tekniken funkade utmärkt – bra ljud, enkla att använda – men det var något annat som skavde. Man tyckte att det såg fånigt ut. Nu, drygt två år senare, är lurarna Apples näst bäst säljande produkt någonsin. Och, framförallt, de känns lika naturliga som telefonen i handen. 2 495 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-20 16:12