Hoppa till innehåll

Råbiff möter cheeseburgare under smakrika temadagar på Riche

Foto: Riche

Råbiffen tolkas nu i fem versioner med inspiration från hela världen.

Riche serverar ju råbiff året runt och rätten ifråga får sedan länge betraktas som en superklassiker på menyn. Mellan den 18-22 februari bjuder man in till sina Råbiffsdagar som i år har det nätta temat ”världen”. Mer specifikt serveras råbiffar med inspiration från fem länder på olika kontinenter. Björn Wahlund, restaurangchef på Riche, berättar mer om årets röda tråd.

Foto: Riche

”Genom temat ’En rå värld’ vill vi ta med gästerna på en smakresa och lyfta fram spännande smaker man sällan får uppleva på Riche. Från den etiopiska Kitfo med sina 18 rika kryddor och traditionella tillbehör, till den Thailands-inspirerade Koi soi tycker jag att gästerna ska passa på att beställa in allt, smaka sig igenom alla kontinenter och verkligen ta chansen att uppleva något nytt!”

Foto: Riche

MENYN

Argentina – ”Asado” Kolgrillsdoftande råbiff, chimichurri, aubergine-escabeche och argentinskt ostbröd

England – “Ploughman’s lunch” Picklad schalottenlök, skotskt ägg, gentleman’s relish och chips

Etiopien – Kitfo Ayib, grönkåls-gomen och injera.

Thailand – Koi soi, Limejuice, chili, vitlök, fisksås, kålblad, krispig lök, gurka och rå långböna

USA – ”Cheeseburger and fries” Hemgjord ketchup, yellow mustard, majonnäs, pickles, silverlök, rökt cheddarost och pomme allumettes