Raplegendaren Nas släpper jultröja

Den ironiska trenden med "ugly christmas sweaters" verkar inte vara förbi: i dagarna släppte raplegenden Nas sin egen variant på temat. Café har plockat fram andra exempel på artister som släpper sina egna jultröjor.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-11-24 17:20  |  Lästid: 2 minuter

Den legendariske rapparen Nas, kanske mest känd för mästerverket Illmatic från 1994, frångår sin tuffa image för att släppa – jultröjor. Tröjorna släpps till förmån för välgörenhetsorganisationen Center for Court Innovation, en organisation som bland annat arbetar för att minska brott och att stötta brottsoffer. Så här ser Nas tröja ut:

nas3 (kopia)

Nas följer därmed en trend som pågått ett tag. Jultröjan, eller “ugly christmas sweater” som den kallas även av sina fans, har blivit en märklig mini-trend de senaste åren. Och inte nog med det, den har tagits över av både metal- och hiphopfans.

slayer1 (kopia)

Först ut var thrash metal-bandet Slayer som har lyckats hamna i modets absoluta kokpunkt den senaste tiden genom både höstens samarbete med Supreme, och genom att synas på både Kendall Jenners och Justin Biebers respektive bröstkorgar.

bieber (kopia)

Andra metalband som hoppat på trenden är Metallica och Iron Maiden som båda erbjuder "ful i jul"-tröjor till sina dedikerade fans.

metallica

Nas är inte den enda rapartisten som släpper jultröjor. Tidigare i november släppte 2 Chainz jultröjor med "dabbande" jultomtar.

2chainz2 (kopia)

För den spexiga finns även tröjor som dessa nedan, där Drake- och Kanye West-motiv blandas med pappaskämt:

drakejul (kopia)
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-06 14:23