Så hyllas Håkan Hellströms konsert på Ullevi

70 091 personer på Ullevi och nytt rekord för Håkan Hellström – samtidigt hyllas konserten av recensenterna. Det är i Göteborg det händer i helgen.

Joel Linde  |  Publicerad 2016-06-05 06:44  |  Lästid: 2 minuter

På lördagskvällen klev Håkan Hellström upp på scenen på Ullevi i Göteborg för den första av två utsålda spelningar. Det är svårt att föreställa sig hur någon skulle kunna trollbinda en publik i Sverige mer än Håkan Hellström gör. Ullevi var stadens hjärta på lördagen, bultande och vitalt. Håkans låtskatt är djupare än de flestas, och ovationerna kändes nästan lika starka till varje låt han drog igång.

Men det var så klart några som stack ut, ändå.

När Hurricane Gilbert och Gårdakvarnar och skit hade rivits av tätt ihop syntes många gråtmosiga ansikten snurrande i folkhavet. Det är just det Håkan gör med oss – han sätter precis lagom poetiska ord på våra annars så svårfångade känslor. Som när man träffat en person som rivit tag i en, och gjort så att det känns som att livet är på väg in på ett nytt, spännande spår: ”Ge mig en kyss innan du går, att bygga en dröm på.”

Så hyllas konserten av recensenterna

I Aftonbladets recension (5 plus av 5) av konserten skriver Håkan Steen att Hellström lyckas överträffa sig själv och att sångerskan LaGaylia Frazier är ett genidrag och uppskattat nytt element i det starka livebandet.

”Finalen blir en parad av känslostormar som åter för mig att tänka på hur det brukar låta på upploppet när Springsteen välter den här arenan”, skriver han och fortsätter:

”Och att vi just nu upplever en klassisk helg står utom allt tvivel.”

Även Expressen hyllar konserten, i Anders Nunstedts recension (4 getingar av 5) tar skribenten upp att Håkan bjuder på mer soul än vad Håkan Hellströmpubliken är van vid.

”Konstigt nog är det mest i de gamla, lätt slitna publikfrierierna, som konserten fungerar allra bäst. I sin nya inramning växer de intensiva indiefavoriterna till fullvuxna arenarockare ännu en gång”, skriver Nunstedt.

I Göteborgs-Postens recension skriver Johan Lindqvist (4 fyrar av 5) att konserten började glöda först efter en timme.

”På söndagen är det dags för rond nummer två. Ska jag önska något är det att Håkan Hellström och vi i publiken återigen kan lura oss själva att det bästa inte har hänt än”, skriver han.

Följ cafe_magazine på Snapchat för uppdateringar från Göteborg i helgen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-03 10:19