Reseguide: 7 favoriter i Åre du inte får missa

Åre

Sveriges mest berömda skidort är också en restaurangstad på absolut toppnivå. Café serverar Årefavoriterna du inte får missa.

Rasmus Blom | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-01-30 11:20  |  Lästid: 3 minuter

Ingen betvivlar Åre som skidort på internationell nivå, både World Ski Awards och Condé Nast Traveller har utsett den jämtländska fjällbyn till en av världens absolut bästa platser att åka snowboard och skidor på. Men det är inte den enda anledningen till att lilla Åre lockar långväga besökare från hela världen, besökare som inte kan se skillnad på en sittlift och en snöskoter eller som vet vad som är bak och fram på en skidstav. Det är foodisar från Seoul till Sacramento som sluter upp i långa pilgrimståg för att vallfärda till Åre, inte för att åka puckelpist, utan för att ta del av det makalösa restaurangutbudet. Café listar några av våra guldkorn i Åre. Håll till godo!

1. Hotell

Copperhill

På toppen av Förberget, 727 meter över havet, hittar du Copperhill Mountain Lodge. Ett prisbelönt spa-hotell med ski-in/ski-out och pampig utsikt över fjällen. Vistelsen är inte gratis, men definitivt värd priset. Helt klart ett av Åres bästa hotell.

2. Frukost

Åre Kafferosteri

Byns bästa kaffebar ligger på Åre Torg och serverar kaffe av högsta kvalitet. Kaféet drivs av kaffekonnässörer som bara nöjer sig med de bästa bönorna (även vad gäller miljöaspekten). Ett perfekt energitillskott för långa dagar i skidbacken.

3. Lunch

Crêperie & logi

En gammal brandstation som i dag serverar en rad olika crêpes tillsammans med ett välsorterat utbud av torr cider. Crêpes smakar aldrig bättre än i skidbacken, kom ihåg var du läste det först.

4. Middag

Buustamons Fjällgård

Inte bara Åreskutans högst belägna hotell, utan också en av Åres bästa restauranger. Råvarorna kommer från trakterna i Jämtland och i källaren finns ett bränneri som bränner snapsar till middagen.

5. Festival

Åre Sessions

Musik och skidåkning har visat sig vara ett framgångs-recept. Den 30 april återvänder därför fyradagarsfestivalen Åre Sessions, där besökarna får en festivalbiljett på köpet av ett liftkort. I år spelar Miriam Bryant, Dungen och den spanska artisten Bad Gyal, bland många andra.

6. Fest

Boqueria

Stockholms mest populära tapasrestaurang Boqueria har i vinter fått en systerkrog i Åre. Precis som i originalet i Moodgallerian utlovas högklassiga spanska middagar som gärna övergår i fullskaliga fester.

7. Drink

Vinbaren

Efter en dag i backen kan du antingen gå till första bästa afterski och dricka Ubåt. Eller så smiter du in på Vinbaren och beställer in ett glas pinot gris samt en bakad rotselleri med dragonmajo och svartkål.

Att ta med


Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-01-30 11:20