Robyns nya låt är här – och musikvärlden går i spinn

Efter åtta års frånvaro är Robyn äntligen tillbaka med nya singeln ”Missing U” – och ”popens rättmätiga drottning” hyllas unisont av världens musikpress.

Joakim Almén | Foto: Youtube  |  Publicerad 2018-08-02 14:49  |  Lästid: 1 minut

I går kväll släpptes äntligen Robyns nya singel Missing U. Enligt Robyn själv är låten ett meddelande till hennes fans som hon säger sig ha saknat sedan det senaste släppet. Det är hela åtta år sedan Robyn släppte ny musik under eget namn, då hon släppte det hyllade albumet Body Talk.

Och Robyns återkomst är en stor angelägenhet för världens musikpress. I skrivande stund toppar Robyn den brittiska musiksajten NME:s sajt. Även inflytelserika Pitchfork, som ofta refereras till som ”indiedomstolen”, har valt ut Robyns nya låt under deras ”best new music”-paroll, och kallar den samtidigt för ”mästerlig”.

Robyns comebacksingel ”Missing U” uppmärksammas stort i musikvärlden. Foto: NME.com.

Robyns comebacksingel ”Missing U” uppmärksammas stort i musikvärlden. Foto: NME.com.

Klassiska magasinet Rolling Stone gör så klart också en grej på svenskans comeback, likaså Spin Magazine. Och Vulture kallar Robyn för ”popmusikens rättmätiga drottning”.

– Missing U är en låt om hur märkligt det är när en människa försvinner ur ens liv. Det är som att den personen blir ännu mer närvarande på grund av att den inte finns längre, säger Robyn i en kommentar om låten.

Robyns nya singel är skriven och producerad av Robyn själv, tillsammans med Joseph Mount från Metronomy och Teddybears Klas Åhlund. Låten premiärspelades på brittisk radio i går och streamas nu för fullt på Spotify och andra musikstreamingtjänster.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-08-03 16:55