Hoppa till innehåll

Romeo Beckham frontar ny kollektion från PUMA och AMI

Två personer ligger på en säng
Robin Åberg

Sonen Beckham går inte i sin fars fotspår, han går bredvid – i skor från Puma.

David Beckhams namn och tryne har sedan han slog igenom i Manchester United varit tätt sammankopplat med adidas genom otaliga reklamkampanjer. Det är därför förvånande att den hårfagre bollskruvarens son, Romeo Beckham tillsammans med flickvännen Mia Regan, är ansiktena utåt för PUMAs nya kollektion som görs tillsammans med franska modehuset AMI.

– Vad jag älskar mest med dem är deras energi och individuella stil. Det, och att deras kärlek till varandra är uppenbar. Romeo och Mia förkroppsligar verkligen kollektionens anda, svarar AMIs grundare Alexandre Mattiussi på frågan om varför varumärkena valt paret som frontfigurer till kampanjen.

PUMA och AMI kommer från olika håll i modebranschen och visst ser man att det är en blandning av sport och fashion. Samarbetet ska även bygga på kärlek och vänskap (ami), därav den gemensamma logotypen där AMIs symbol vävts samman med PUMA-loggan som syns på varje plagg i kollektionen.

– Jag är väldigt stolt över hur vi mixade samman våra logotyper. Det här är något vi delar, det här är vad vi kallar vänskap. Det är ett ärligt samarbete som inte försöker för mycket, som inte är för pretentiöst. Det är som en pain au chocolat eller en croissant. Du ser det, det är nice, inte superdyrt men har bra färger och bra passform. Det är något man vill bära på en gång, säger Mattiussi.

Precis som Matiussi är inne på, är enkelheten genomgående genom hela kollektionen vilket gör den värd att kika in för den som planerar att uppdatera sin vårgarderob med ett par stadiga all-round-plagg.

I kollektionen återfinns några av Pumas klassiska sneakersmodeller som Slipstream Lo och Suede Crepe. Klädkollektionen består av t-shirts, polos, jackor, hoodies, shorts, crews, byxor och toppar samt accessoarer som kepsar och väskor.

PUMA x AMI finns tillgänglig i PUMAs butiker, på PUMA.com, amiparis.com och hos utvalda återförsäljare.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.