Hoppa till innehåll

7-Eleven släpper semla med S-märke – årets mest hädiska semmelvariant?

Två semlor på en bräda

Förbered er alla puritaner, denna skapelse är bara början på semmelstormen.

Det är den tiden på året då bagare (och PR-avdelningar) tävlar om vem som blir den nya semmelwrappen, den semmelinnovation som kanske varit mest långlivad av dem alla. Frågan är om 7-Elevens senaste påhitt kan bli en hit.

De kallar den för S-semlan och namnet kommer från kombinationen av två söta svenska klassiker – Semlan och S-märket.

Kombinationen av godis och bakverk låter som något ur en skräckfilm för tandläkare men här är det inte det söta 7-Eleven vill åt, utan det sura. De butiksgräddade bullarna fylls med äppelkompott istället för mandelmassa och den vispade grädden toppas med ett S-märke och surt S-märkepulver.

– Självklart kommer vi även att sälja de traditionella semlorna men vi brukar ta fram en produkt som är nytänkande och stjärnan för året. I år ville vi prova något helt nytt och kombinera en älskad sötsak med en annan – godis och bakverk tillsammans. S-Semlan har en härligt syrlig och frisk smak och sticker ut från de klassiska smakerna, säger Lorance Ljungqvist, Kategorichef på Reitan Convenience i Sverige.

S-Semlan finns i alla 7-Elevens butiker i standardstorlek och i ett miniformat.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.