Hoppa till innehåll

Hemglass släpper Sandwich med smak av semla

En semla och Hemlglass Sandwich
Joakim Almén

Smaker av älskat bakverk och älskad glass nu i en och samma produkt.

Sveriges mest älskade bakverks alldeles egna dag, fettisdagen närmar sig med raska steg. Trots att det är nästan en månad kvar till den 16 februari har sociala medier börjat puttra av innehåll på semlor. De senaste åren har mycket kommit att att handla om vem som kan göra den mest kreativa tappningen på den hattbeprydda mandelmassafyllda vispgräddebullen, och svenska folket har bland annat fått stifta bekantskap med avarter som semmelnachos, prinsessemla, semmelsoda, semmelkorven och semmelwrappen.

Tycka vad man vill om semlor som bakverk och bygget av fettisdagen som årets härligaste fikadag – älskad är den. Nu sållar sig svenska glassgiganten Hemglass till semmelkombinationspionjärerna när de släpper en glass med smak av semla. Det handlar om den lika enkla som goda superklassikern Sandwich som fått sig en smakdos av konditoriprodukten. Sandwich semla består av gräddglass med semmelsmak och rippel med smak av mandelmassa mellan två kardemummakex – och visst låter det som en kombination som är dömd att lyckas?

För de som kan sin Hemglasshistoria vet de att det inte är första gången som glassbilsföretaget gör en smakmässig utflykt med någon av deras två största glassklassiker, Glassbåt och Sandwich. Hemglass hälsar att Sandwich semla blir den första av flera nya smaker för Sandwich och Glassbåt som lanseras under 2021. Gott så.

Sandwich semla börjar säljas den 25 januari – och det gäller nog att hänga på låset på Glassbilen, glassen säljs nämligen så långt lagret räcker.

LÄS OCKSÅ: Hur många av de här semmelinnovationerna minns du?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.