Hoppa till innehåll

Så blandar du en perfekt Amaretto Sour

Denna söta cocktailklassiker, med italienska mandellikören Amaretto som bas, går hem i alla läger. Så gör du för att lyckas.

Du behöver:

  • 5 cl Amaretto, exempelvis Disaronno (nr 712, 219 kr)
  • 3 cl färskpressad citronjuice
  • 2 cl sockerlag*
  • 1 äggvita
  • Ev några stänk Angostura Bitters

Gör så här:

  • Häll alla ingredienser i en shaker och torrskaka utan is. Detta ger drinken en krämig textur och ett bra skum.
  • Fyll shakern med is och skaka igen tills drinken blivit riktigt kall.
  • Sila drinken genom en finmaskig sil ned i ett cocktailglas, gärna ett kylt coupetteglas, och servera.

* Koka upp lika delar socker och vatten under konstant omrörning. När sockret löst upp sig är sockerlagen klar. Låt svalna.

Läs också:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.