Veckans avsnitt av Café Åreng spelades som vanligt in i Umeå på Facit Bar, som drivs av Cafés dryckesredaktörs Emil Åreng. Gäst i avsnittet är Christin Kashou, vinnare av Sveriges mästerkock 2021 och som nu driver restaurangen Vineriet.
Christins go-to-drink är Amaretto Sour och här blandar de en svensk variant på den klassiska drinken på svensk (och finsk) sprit. Istället för amaretto kommer här mandeltonerna från Spriteriets Älgört. Svenskt om något!
En del olika flaskor behöver inhandlas men det är det värt. Får du inte tag på alla kan du utgå ifrån receptet och sen tänka lite själv, du din stjärnbartender.
Ja, ja häng med nu då!
Ingredienser:
- 20 ml Lydén Gin Rabarbaro
- 20 ml Spriteriet Älgört
- 20 ml Spriteriet Svartvinbär
- 20 ml Punsch från Grönstedts
- 30 ml Honungsvatten*
- 40 ml Äppelsyra från Sandbergs Drink Lab
- 10 ml Äggvita
Så gör du:
- Skaka alla ingredienser ordentligt i en shaker utan is.
- Smaka av. Om något mer tillsätts: skaka igen.
- Släng i rikligt med is i shakern och skaka igen.
- Sila upp på 2 kylda cocktailglas (vi använde Nick & Nora från Barkonsult)
Honungsvatten:
Lös upp 6 delar honung i 4 delar vatten.