Hoppa till innehåll

Recept: Så gör du en svensk Amaretto Sour

Två glas.
Robin Åberg

I senaste avsnittet av Café Åreng gästas Emil Åreng av krögaren Christin Kashou. Tillsammans blandar de en Amaretto Sour på svenska. Här är receptet på drinken.

Veckans avsnitt av Café Åreng spelades som vanligt in i Umeå på Facit Bar, som drivs av Cafés dryckesredaktörs Emil Åreng. Gäst i avsnittet är Christin Kashou, vinnare av Sveriges mästerkock 2021 och som nu driver restaurangen Vineriet.

Christins go-to-drink är Amaretto Sour och här blandar de en svensk variant på den klassiska drinken på svensk (och finsk) sprit. Istället för amaretto kommer här mandeltonerna från Spriteriets Älgört. Svenskt om något!

Foto: Youtube

En del olika flaskor behöver inhandlas men det är det värt. Får du inte tag på alla kan du utgå ifrån receptet och sen tänka lite själv, du din stjärnbartender.

Ja, ja häng med nu då!

Ingredienser:

  • 20 ml Lydén Gin Rabarbaro
  • 20 ml Spriteriet Älgört
  • 20 ml Spriteriet Svartvinbär
  • 20 ml Punsch från Grönstedts
  • 30 ml Honungsvatten*
  • 40 ml Äppelsyra från Sandbergs Drink Lab
  • 10 ml Äggvita

Så gör du:

  1. Skaka alla ingredienser ordentligt i en shaker utan is.
  2. Smaka av. Om något mer tillsätts: skaka igen.
  3. Släng i rikligt med is i shakern och skaka igen.
  4. Sila upp på 2 kylda cocktailglas (vi använde Nick & Nora från Barkonsult)

Honungsvatten:

Lös upp 6 delar honung i 4 delar vatten.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.