Skal som inte lossnar och ägg som går sönder kan vara oerhört frustrerande. Här ger vi tre smarta knep som gör att du kan skala äggen snabbt och enkelt!

Så blir äggen enklare att skala – 3 supersmarta knep:
KNEP 1: Rulla
Gör så här: Rulla det färdigkokta ägget mot ett hårt underlag tills skalet lossnar, och tills du enklare kan plocka bort skalet.
KNEP 2: Skaka i glas
Gör så här: Lägg ner ditt kokade ägg i ett glas med kallt vatten. Skaka glaset ordentligt – det gör att du sedan enkelt kan dra av skalet.
ANNONS
KNEP 3: Koka med bakpulver
Gör så här: Koka ägget med en tesked bakpulver. Skala när ägget har svalnat.
Tips!
Ju färskare äggen är desto svårare blir det att skala dem.
Artikeln publicerades ursprungligen på Cafés syskonsida Hus & Hem.