Så blir nya Playstation Plus – över 700 spel kommer gå att streama

Ett tv-spel

Nu är det bekräftat, nya PS Plus kommer i juni. Det här vet vi om Playstations nya prenumerationstjänst.

Robin Åberg | Foto: Playstation  |  Publicerad 2022-03-30 20:35  |  Lästid: 2 minuter

Igår skrev vi om att Sony var på g med att släppa en prenumerationstjänst liknande Xbox Game Pass, kanske redan denna vecka. Några timmar senare bekräftades nyheten på Playstations blogg (det är där det händer), men vi kommer få vänta lite längre då tjänsten inte släpps förrän i juli.

Så vad kan vi förvänta oss?

Den nya tjänsten kommer behålla namnet Playstation Plus och precis som det ryktats om kommer det bli en sammanslagning av den tidigare versionen av Playstation plus med Playstation Now i tre olika pris- och innehållsnivåer.

Den billigaste nivån, PlayStation Plus Essential, kommer ligga kvar på samma pris som nuvarande Playstation Plus, alltså 95 kr i månaden. Det man får för priset är i stort sett samma som nu, alltså två spel i månaden, rabatter, möjligheten att spara spel i molnet samt tillgång till onlinespel.

Nästa nivå heter PlayStation Plus Extra och ger spelare samma förmåner som ovan plus tillgång till en katalog på upp emot 400 spel, både från Playstations egna studios samt tredjepartsutvecklare. Dessa spel kommer (bortsett från prenumerationskostnaden) att vara gratis att ladda ner. PlayStation Plus Extra kommer kosta €13.99 i månaden (ca 135 kr).

Så till premiumnivån, som passande nog heter PlayStation Plus Premium. Här får man allt från de billigare paketen plus tillgång till 340 ytterligare spel, däribland klassiker från Playstation, PS2, PS3 och PSP. Premiumprenumeranter kommer även ges möjligheten till tidsbegränsade provperioder så de kan testa spel innan de släpps.

Premiumnivåns kanske främsta säljargument är möjligheten för alla med PS4, PS5 eller PC att strömma alla dessa spel, ungefär som tidigare varit möjligt med PS Now. Playstation skriver att hyfsat stora och hyfsat nya titlar som Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 och Returnal kommer finnas tillgängliga från start.

Ett av Xbox Game Pass främsta krokar är att prenumeranter får tillgång till flertalet nya spel, som kommande Starfield, samma dag som de släpps för fullpris i butik. Att Playstation skulle vara lika generösa som Xbox var det ingen som väntade sig och i blogginlägget står heller inget om att nya titlar kommer läggas till i Playstation Plus på lanseringsdagen.

Nya Playstation Plus kommer lanseras i juni med start i Asien, följt av Nordamerika, Europa och resten av världen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-03-30 20:35