Playstation kan få Game Pass-liknande prenumerationstjänst redan denna vecka

Två spelkonsoler bredvid varandra

Sony verkar till sist haka på Xbox med ny prenumerationstjänst som sägs erbjuda möjligheten att strömma spel.

Robin Åberg | Foto: Sony  |  Publicerad 2022-03-29 12:21  |  Lästid: 2 minuter

Xbox Game Pass har varit en stor succé för Microsoft och har idag mer än 25 miljoner prenumeranter. Förutom att de gett prenumeranter direkt tillgång till mer än hundra spel, nya som gamla, har möjligheten att strömma spel gjort det möjligt för de som inte fått tag på en ny spelkonsol att ändå spela de nyaste spelen.

För Sonys del har frågan inte varit om, utan när de lanserar en liknande tjänst själva. Enligt folk som har insikt i planerna kan denna tjänst komma redan denna vecka, rapporterar Bloomberg. Tjänsten ska än så länge gå under det rätt episka namnet Project Spartacus och ska inkludera några av de senaste årens största titlar, samt några hits från förr.

Project Spartacus ska kombinera Sonys nuvarande tjänster, Playstation Now och Playstation Plus, i ett och precis som med Game Pass ska det finnas olika nivåer i både pris och utbud. Det dyraste paketet sägs ge spelare tillgång till större demos samt möjligheten att strömma spel över internet, precis som i fallet med Game Pass Ultimate.

Skärmbild från kommande God of War Ragnarök. Bild: Playstation

Precis som hos konkurrenten väntas de olika prenumerationsnivåerna kosta mellan 100 och 140 kr i månaden. Ett av Game Pass kanske främsta krokar är att prenumeranter får tillgång till flertalet nya spel, som kommande Starfield, samma dag som de släpps för fullpris i butik.

Enligt Bloomberg kommer Sony, dumt nog, inte erbjuda samma förmån till sina prenumeranter. Stora titlar, som det kommande God of War Ragnarök, förväntas inte släppas på Project Spartacus på en gång säger tidningens källor.

Kommer Project Spartacus kunna utmana Game Pass, och kommer de behålla det episka namnet? Räkna med att få svar på det inom kort.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-03-29 12:22