Annons
Annons

Så får du ditt mobilbatteri att hålla längre i kylan

Batteritiden försämras väsentligt när det blir kallt ute så försök att ha telefonen ute i kylan så lite som möjligt.

Joel Linde

Med en mobilsovsäck kan du spara väldigt mycket på batteriet under vintern.

Med en mobilsovsäck kan du spara på batteriet under vintern.

Om det fanns någon nyhetshändelse som kunde konkurrera med Donald Trumps seger i presidentvalet förra veckan så var det snökaoset i Sverige. För vintern äro obarmhärtig när den sveper in, inte bara mot Stockholmare, utan även mot våra mobiltelefoner och annan elektronisk utrustning.

Annons

När det blir kallt håller inte mobilbatteriet lika länge som vi är vana vid. Redan vid tio plusgrader kan batteriet börja underprestera och ibland kan telefonen till och med säcka ihop helt om det blir för kallt.

Därför är det viktigt att vidta åtgärder om du vill vara säker på att batteriet ska räcka.

– Man ska ha den nära kroppen, i innerfickan, så att den håller kroppsvärme. Ett mobilskal kan skydda. En strumpa. En handske. Använder du handsfree slipper du plocka fram telefonen. Ta upp den när du använder den och lägg sedan tillbaka den, säger telefonteknikern Micke Frank till P4 Gotland.

Att ha telefonen i jackans ytterficka är alltså inte det bästa eftersom den inte får mysa i kroppsvärmen då. Även byxfickan kan vara vansklig under riktigt kalla dagar eftersom den inte ger mycket skydd från kalla vindar.

Annons

Dela (1)
TweetaLaddar