14 teknikprylar som maxar din skidsemester

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-01-20 17:40  |  Lästid: 4 minuter
collage_webb

En app som guidar dig till bästa snön och sulor med elektrisk värme – det finns gott om teknik som hjälper dig att maxa skidåkningen! Här är 14 prylar och appar vi längtar efter att ha med oss på vinterns snöäventyr.

* * *

1. Styr mobilen med handsken

beartek_snow

BearTek Snow.

Byt låt med ett enkelt tumknyck eller styr din GoPro-kamera från handsken. De här skidhandskarna i getskinn och Primaloft kommunicerar med dina prylar genom två olika synk-moduler som köps som tillbehör för 50 dollar styck.

Pris: från 120 dollar.

2. Actionkamera i absolut toppklass

gopro_hero4_black_edition

GoPro HERO4 Black Edition.

Filma dig själv i 4K-upplösning när du skjuter dig utför ett stup med skidorna. Den äldsta och mest sålda actionkameran finns nu i sin mest avancerade och dyraste utgåva. Klarar du dig med vanlig HD och föredrar pekskärm finns Silver Edition för en tusenlapp billigare.

Pris: från 4 500 kr.

3. Aldrig mer frusna fötter

thermacell

Thermacell Heated Insoles.

Slipp få tårna frysta till isbitar i pjäxorna. Sulorna värmer fötterna med två olika temperaturer och styrs med en liten fjärrkontroll. De finns i storlekar upp till 48 och kan klippas till för perfekt passform. Billaddare finns som tillbehör.

Pris: från 940 kr.

4. Appen som har koll på din skidåkning

trace_snow

Trace Snow. 

Är du säker på att du bröt ljudvallen när du åkte nedför den svarta pisten? Nu har du beviset i telefonen! Appen visar din hastighet, hur högt du befinner dig eller hur många kalorier du bränt. Med Trace Snow får du veta precis hur du åkt under dagen – i siffror.

Ladda ned till Android

Ladda ned till iOS

5. Lyssna trådlöst i backen

yurbuds_leap_wireless

Yurbuds Leap Wirless.

Lyssna med proffsljud utan trassel när du skär genom alpin-landskapet. Dessa trådlösa hörlurar sitter som de ska med en batteritid på sex timmar. Ljudtekniken är undertecknad JBL, och för dig ännu mer våghalsiga finns lurarna som Liberty Wireless med en krok runt örat.

Pris: från 900 kr.

6. Skidglasögonen från framtiden

oakley_airwave

Oakley Airwave 1.5.

Skidglasögonen som mäter dina hopp och registrerar dina hastighetsrekord, finns det? Jodå, framtiden är här i form av goggles med gps, wifi och bluetooth. Synka ihop med en iPhone-app och få mängd åkdata – från glasögonen!

Pris: 7 650 kr.

7. En actionkamera i fjädervikt

sony_action_cam_mini

Sony Action Cam Mini.

Filma din åk utan att behöva koncentrera dig så mycket. Sony Action Cam Mini är en extremt lätt actionkamera som väger hälften så mycket som en mindre smartphone.

Pris: 2 500 kr.

8. För dig som stannar i stugvärmen

ropeway_simulator_2014

Ropeway Simulator 2014.

Bygg ditt egna liftsystem med spelet Ropeway Simulator. I ett av världens nödigaste PC-spel kan du drömma dig bort till digital pudersnö och snickra ihop ett eget skidsystem.

Pris: 10 €.

Köp på Steam

9. Rädda mobilen från blötsnö

lifeproof_fre

LifteProof Fre.

Slipp oron för mobilen de gånger du sätter landningen i en pöl. Nu finns ett nytt vattentätt mobilskal som passar till flera olika telefonmodeller - inklusive iPhone 6. Har tidigare testats på Digitalt-bloggen med bra betyg.

Pris: från 600 kr.

10. Trådlös teknik ända ner till fotsulorna

digitsole

Digitsole.

Du behöver inte längre frysa om fötterna i liftkön - plocka bara upp din mobil och justera värmen i pjäxorna! Du kan även koppla upp dina Digitsoles mot bluetooth och bland annat få information om din kaloriförbränning. Batteriet räcker nio timmar och laddas enkelt via USB. Dessa högteknologiska sulor är ett resultat av en Kickstarter-kampanj och ska börja skeppas i början av februari.

Pris: 200 dollar.

11. Appen som hittar den perfekta off-pisten

salomon_powderquest

Salomon PowderQuest.

Halva nöjet med att riva upp pudersnö i en soldränkt alpsluttning är ju att göra polarna avundsjuka. Denna app informerar om aktuella väderlekar och vägleder dig till den djupaste snön. När du väl har hittat den perfekta utförsåkningen, glöm inte att dela med dig lyckan till omgivningen.

Ladda ned till Android

Ladda ned till iOS

12. Lurarna som mäter pulsen i backen

Jabra_Sport_Pulse

Jabra Sport Pulse Wireless.

Se hur pulsen går upp när du störtar ner för pisten med musik och luftmotstånd i öronen. Träningslurarna från Jabra tar pulsen på dig med mindre än en procents felmarginal. Istället för musik i lurarna får du en personlig tränare som hjälper dig i realtid.

Pris: 1 800 kr.

13. Skydda telefonen mot vurpor

otterbox_defender

Otterbox Defender.

Det första skyddsskalet som passar din iPhone 6 Plus! Skyddar mot stötar och dragkedjor. Otterbox Defender finns även till Samsung, HTC och LG och inkluderar ett stadigt bältesspänne som du med viss skicklighet kan använda för att rigga telefonen för actionfilmning.

Pris: 500 kr.

14. Appen som hjälper dig i Alperna

adac_ski_guide_2015

ADAC SkiGuide 2015.

Hitta rätt i Europas alpin-Mekka med tyska motormännens app. Pistkartorna gäller för alpländerna och bör ingå i basutbudet i din telefon. Appen visar också aktuell snödata – men det är tyvärr inte appens starkaste funktion.

Ladda ned till Android

Ladda ned till iOS

Mats Rydström

* * *

Mer om teknik:

10 tuffaste ljudnyheterna som släpps under 2015

11 saker bara vi som älskar Playstation kommer ihåg

Tystnad, ja tack – här är lurarna som rensar bort omgivningens ljud

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 12:28