Hoppa till innehåll

Så fixar du David Beckhams frisyr i sommar – groomingexperten tipsar

Markus Thunberg

David Beckhams lediga, o-kletiga frisyr fortsätter att vara en gyllene standard för mellanlångt hår. Cafés groomingexpert berättar hur du lyckas med den.

Det dök upp en fråga här på Caféredaktionen, från signaturen Albin. ”Hej, jag har ett otrevligt problem så här när sommarvärmen trycker på. Finns det en hårprodukt som fixar David Beckhams look – som alltså inte är för kletig, men ändå håller håret på plats över dagen trots att jag drar handen genom det?

Cafés groomingexpert Jonas Öhman har såklart svaret.

– I nyduschat eller torrt hår: applicera saltvattenspray eller texturgivande spray i håret och fördela med fingrar eller kam och föna därefter och jobba håret uppåt med fingrarna för att bygga volym. Eller så kan du föna håret med huvudet upp och ner för att bygga volym från hårbotten.

Vilken produkt ska man använda?

– Davines – Sea Salt Spray för att fixera, efter det kan det vara bra med ett mjukt vax med lite lagom stadga som Davines Molding Paste, House 99 by David Beckhams Smooth Back Shaping Pomade eller en torrspray som ger textur och volym från Davines som Dry Texturizer Spray. Den kan användas om man vaknar på morgonen och inte orkar eller vill jobba in en produkt och hålla på med fön. Spraya rejält och forma till, den gör ett bättre jobb än att bara spraya i saltvattenspray och låta håret självtorka. Ett vax orkar inte hålla uppe volymen på egen hand. Vill man inte hålla på med fön, och om man inte har önskad mängd volym, är denna texturizer ett bra alternativ!

Så, i korthet?

– För den ambitiösa: saltvattenspray + fön + mjukt vax eller hårspray till exempel Tight Grip Fixing Spray från House 99 by David Beckham. För den snabba: i torrt hår, spraya med Dry Texturizer Spray från Davines och forma till, kör i lite vax om en önskar för form eller för att få lite glans och textur.

Läs Jonas blogg här för många fler smarta tips!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.