5 trendigaste frisyrerna för män våren 2021

The Jam, David Bowie och en modell med lång hårsvall

Våren är här och det är hög tid att skaffa ny frisyr. Café tar hjälp av superfrisören Tony Lundström för att ta tempen på de hetaste frisyrtrenderna för killar våren 2021.

Robin Åberg | Foto: Getty  |  Publicerad 2021-03-26 14:09  |  Lästid: 3 minuter

Trots att pandemin gett mer vilda utseenden en möjlighet att blomstra så är våren en tid för pånyttfödelse och få saker känns så förnyande som en ny frisyr. För som någon sa: ”If your hair sucks, your life sucks”.

Men det här med att välja ny frisyr är inte alltid lätt och därför är det så bra att vi lever i ett samhälle där experter finns. För att guida oss igenom hur kalufsen ska se ut i vår tog vi hjälp av en av Sveriges främsta frisyrexperter Tony Lundström.

1. Mittbenan med fly

Mittbenan som varit ett stående inslag i stadsbilden under längre tid funkar även i vår men för den som vill att benan ska sticka ut är det dags att spara ut. När David Beckhams son Romeo nyligen prydde Vogues omslag bar han upp den så kallade mittbenan med fly på ett föredömligt sätt.

Tonys utlåtande: ”90-talet är fortfarande en stor stilinspiration men mittbenan mjukas upp med lite mer 80-talsfinish. Mycket 'dra fingrarna genom svallet' över den här frisyren.”

2. Geléade looken

En klassiker som funkat sedan någon kom på att det går att smeta in saker i håret och därefter forma det till önskvärd frisyr. Perfekt för den som vill satsa på en tidlös, elegant look, som utstrålar kontrollerad känsla för stil.

Tonys utlåtande: ”Den strikt välkammade snedbenan med mycket glans är helt rätt i vår. Basen är en klassisk herrklippning med längre lugg och längre på toppen.”

3. Utväxt med lugg

Foto: Getty
Stilinspo: The Jam. Foto: Getty

Den där frisyren du inte klippt sen förra sommaren behöver inte vara fel, med lite fix kan du få en frisyr som passar lika bra nu som under mod-ikonerna The Jams storhetstid.

Tonys utlåtande: ”Det här är väl årets kombo! Låt det växa ut men fixa stilen med en frisyrklippt lugg som ramar in och ger den där obrydda sommarkänslan. Shake and go.”

4. Långt med svall

Foto: Getty

Det där håret som bara vuxit sig längre och längre sen du stängde in dig på kammaren för ett år sedan kan nu komma till användning. Se till att gå till en frisör och fräscha upp det lite bara.

Tonys utlåtande: ”Längre hår känns som en naturlig utveckling under dessa tider. Här handlar det om att forma det med en klippning som gör att det känns fräscht. Saltprodukter och bad är a och o.”

5. Short crop / hockey Light

Hockeyfrillan har varit på gång länge nu men kanske inte helt slagit så brett som exempelvis mittbenan. Café siar att vi detta år får se en svensk rappare anamma frisyren och gå i bräschen för nästa stora hårtrend.

Tonys utlåtande: ”Snaggen denna säsong är mer en crop än en rakning. Lite mer längder för en huvudnära klippning än fade.”

För dig som vill ha mer friyr- och hårinspo från Tony rekommenderar vi att följa honom på Instagram. Där heter han @tonytarkort.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-03-26 14:14