Hoppa till innehåll

Så gör du Anja Pärson och Emil Årengs drink Sola på topp’n

Anja dricker
Robin Åberg

I veckans avsnitt av Café Åreng gästas Cafés dryckesredaktör av alpinlegendaren Anja Pärson. Tillsammans blandar de en Sola på topp’n. Så här gör du den hemma.

Veckans avsnitt av Café Åreng spelades som vanligt in i Umeå på Facit Bar, som drivs av Cafés dryckesredaktör Emil Åreng. Gäst i avsnittet är skidlegendaren Anja Pärson, som inte behöver närmare introduktion.

Inspirerade av Anjas karriär och smak blandar de en drink på gin från Åre, hallonlikör, äppelsyra från Sandbergs Drink Lab och Anjas favorit: vinnarchampagne!

Så gör du Sola på topp’n

Ingredienser:

  • 30 ml Åre Bränneri Winter Gin
  • 20 ml Episk Hallonlikör
  • 40 ml Äppelsyra från Sandbergs Drink Lab
  • 20 ml Drottningssocker (lika delar blåbär och hallon i sockerlag.
  • Vinnarchampagne

Så gör du:

  1. Tillsätt alla ingredienser utom champagne i en shaker
  2. Skaka väl
  3. Sila upp i vinglas
  4. Tillsätt 2 stora isbitar
  5. Toppa med champagnen
  6. Fira med sälen och drick!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.