Veckans avsnitt av Café Åreng spelades som vanligt in i Umeå på Facit Bar, som drivs av Cafés dryckesredaktör Emil Åreng. Gäst i avsnittet är skidlegendaren Anja Pärson, som inte behöver närmare introduktion.
Inspirerade av Anjas karriär och smak blandar de en drink på gin från Åre, hallonlikör, äppelsyra från Sandbergs Drink Lab och Anjas favorit: vinnarchampagne!
Så gör du Sola på topp’n
Ingredienser:
- 30 ml Åre Bränneri Winter Gin
- 20 ml Episk Hallonlikör
- 40 ml Äppelsyra från Sandbergs Drink Lab
- 20 ml Drottningssocker (lika delar blåbär och hallon i sockerlag.
- Vinnarchampagne
Så gör du:
- Tillsätt alla ingredienser utom champagne i en shaker
- Skaka väl
- Sila upp i vinglas
- Tillsätt 2 stora isbitar
- Toppa med champagnen
- Fira med sälen och drick!