I Youtube-kanalen Café Åreng blandar varje vecka bartenderproffset tillika Cafés dryckesredaktör Emil Åreng drinkar på svenska råvaror. Den här gången bunkrar Åreng upp med O’Boy-pulver(!) för att göra en orimligt god chokladdrink med whisky.
O’Boy-drinken O’Hoj, som Åreng kallar den, kanske inte är förstavalet om du vill visa dina spetsegenskaper som hemmabartender under en sofistikerad middagsbjudning. Men är du ute efter en extremt god whiskydrink med mjölkchokladsmak så har du hittat helt rätt.
Så blandar du O’Boy- och whiskydrinken O’Hoj:
Recept för 1 drink, du behöver:
O’Boy och mjölk efter eget tycke
50 ml Agitator Kastanj (eller annan whisky eller bourbon du gillar. Välj gärna någon utan rökighet, med mer fruktighet och vaniljtoner.)
20 ml sockerlag
Is efter tycke
Gör så här:
Blanda O’Boy-pulver, mjölk och is i en mixer och skaka till perfektion. Häll sedan ned den skakade chokladmjölken i ett glas med whisky och lite sockerlag.