Hoppa till innehåll

Så gör du Emil Årengs busenkla O’Boy- och whiskydrink

Emil Åreng vid en bardisk med Kalaspuffar och Oboy-paket och whiskydrinken O'Hoj.
Joakim Almén

Den här drinken är lika god som den är enkel att blanda.

I Youtube-kanalen Café Åreng blandar varje vecka bartenderproffset tillika Cafés dryckesredaktör Emil Åreng drinkar på svenska råvaror. Den här gången bunkrar Åreng upp med O’Boy-pulver(!) för att göra en orimligt god chokladdrink med whisky.

O’Boy-drinken O’Hoj, som Åreng kallar den, kanske inte är förstavalet om du vill visa dina spetsegenskaper som hemmabartender under en sofistikerad middagsbjudning. Men är du ute efter en extremt god whiskydrink med mjölkchokladsmak så har du hittat helt rätt.

Så blandar du O’Boy- och whiskydrinken O’Hoj:

Recept för 1 drink, du behöver:

O’Boy och mjölk efter eget tycke
50 ml Agitator Kastanj (eller annan whisky eller bourbon du gillar. Välj gärna någon utan rökighet, med mer fruktighet och vaniljtoner.)
20 ml sockerlag
Is efter tycke

Gör så här:

Blanda O’Boy-pulver, mjölk och is i en mixer och skaka till perfektion. Häll sedan ned den skakade chokladmjölken i ett glas med whisky och lite sockerlag.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.