Hoppa till innehåll

Så gör du Emil Årengs cocktails från skogen

Jonas Strandberg

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng blandar drinkar på svenska råvaror. I veckans avsnitt av ”Café Åreng” blandas två cocktails som tar stor inspiration från våra svenska skogar.

Veckans avsnitt gästas av Leif Milling som är aktuell med boken Älskade skog, där han möter mathantverkare som hämtar såväl inspiration som råvaror från den svenska skogen. Emil Åreng bidrar till boken med flera spännande cocktailrecept och i Café Åreng visar han nu precis hur du gör för att svänga ihop några riktigt goda drinkar som tagna ur skogarna i norr.

Det vi bjuds på den här veckan är dels en superklassisk kask, med en twist, men också en highball baserad på Norrbottens Destilleri Forest Gin. Som alltid är självklart alla drinkar gjorda helt på svenska råvaror.

MILLING’S KASK
30 ml Gran zirup avec
20 ml Renat
20 ml KASK Kaffelikör
Rör i 10 sekunder och drick ur egen kåsa, eller någon annans.

EN HIGHBALL FRÅN SKOGEN
30 ml Norrbottens Destilleri Forest Gin
20 ml Grunsch (Gran zirup punsch)
30 ml Lingonsyra
10 ml Sockerlag
50 ml Cola Bianco från Ekobryggeriet
Skaka alla ingredienser utom colan. Sila upp på is och tillsätt lite Cola Bianco!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.