Hoppa till innehåll

Så gör du Emil Årengs drink ”Svensk drajja”

Drinken Svensk drajja och Emil Åreng.

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng fortsätter att blanda drinkar på svenskproducerade råvaror på nya Youtube-kanalen ”Café Åreng”.

Stjärnbartendern Emil Åreng driver till vardags hyllade Facit Bar i Umeå. Utöver att Facit erbjuder ypperligt barhäng är barens usp att alla råvaror svenskproducerade, något Åreng nu överför till den rörliga bildvärlden i han och Cafés gemensamma Youtube-serie Café Åreng.

I varje avsnitt av Café Åreng blandar Emil Åreng en eller flera drinkar på svenskproducerad sprit och tillbehör. Samtidigt som kameramannen “Robban” agerar verbal sparringpartner (läs: slagpåse) à la Mat-Tina. På det får du som tittare dessutom ett drinkmått folkbildning inom den svenska spritvärlden. Inte alls tokigt, faktiskt.

I det andra avsnittet blandas bland annat drinken Svensk drajja. Nedan hittar du receptet om du vill testa hemma i helgen.

Så blandar du Emil Årengs drink Svensk drajja:

Recept för 1 drink. Du behöver:

50 ml Hernö Old Tom Gin
10 ml Torr Vermouth från Spriteriet
En nypa salt (finns där salt finns)
Bitters från Hernö (Ligg på Hernö nu så de kanske släpper Hernö x Facit Bitter)
Picklade plommon (Pruneller) från Högtorps Gård

Gör så här:

Rör i 10 sekunder och sila upp till ett kylt drajjaglas.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.