Så gör du Emil Årengs hallontunga drink Boge Big Bang

Emil Åreng och drinken Boge Big Bang.

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng blandar drinkar på svenskproducerade råvaror.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-05-19 10:37  |  Lästid: < 1 minuter

Stjärnbartendern Emil Åreng driver till vardags hyllade Facit Bar i Umeå. Utöver att Facit erbjuder ypperligt barhäng är barens usp att alla råvaror svenskproducerade, något Åreng nu överför till den rörliga bildvärlden i han och Cafés gemensamma Youtube-serie Café Åreng.

I varje avsnitt av Café Åreng blandar Emil Åreng en eller flera drinkar på svenskproducerad sprit och tillbehör. Samtidigt som kameramannen Robert agerar verbal sparringpartner (läs: slagpåse) à la Mat-Tina. Möjligen att Angne & Svullo är en ännu bättre liknelse. På det får du som tittare dessutom ett drinkmått folkbildning inom den svenska spritvärlden. Inte alls dumt, faktiskt.

I det fjärde avsnittet riktas uppmärksamheten mot Gotland och destilleriet Boge Bränneri. I avsnittet blandar Åreng bland annat en drink med Boge Bränneris hallonsprit som bas. Somrig? Absolut. God? Prova själv och avgör.

Så blandar du Emil Årengs drink Boge Big Bang:

Recept för 1 drink. Du behöver:

4 cl Boge Hallon
1 dash Rosé Vermouth från Spriteriet

Gör så här:

Rör med is, kyl ner rejält. Lite salt, bara för att. Släng i ett plommon eller boll av eget tycke. Servera i ett martiniglas.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-05-19 13:18