Hoppa till innehåll

Så gör du en BBQ-smoker: Del 1

Bilden är borttagen

Det här behöver du: Verktyg: Vinkelslip, borrmaskin, penna, vinkellinjal, linjal, vattenpass. Material: En oanvänd oljetunna (vi ansvarar inte för eventuella förgiftningar om du använder en begagnad), ett handtag, två stycken gångjärn minst 4 centimeter långa, skruvar och muttrar i passande storlekar samt fyra stycken vinkeljärn. Kostnad: Tunnan gick på 300 kronor, metalldelarna en hundring. Så … Continued

Bilden är borttagen

Det här behöver du:

Verktyg: Vinkelslip, borrmaskin, penna, vinkellinjal, linjal, vattenpass.

Material: En oanvänd oljetunna (vi ansvarar inte för eventuella förgiftningar om du använder en begagnad), ett handtag, två stycken gångjärn minst 4 centimeter långa, skruvar och muttrar i passande storlekar samt fyra stycken vinkeljärn.

Kostnad: Tunnan gick på 300 kronor, metalldelarna en hundring.

Så här gör du:

Bilden är borttagen

1. Mät ut den fjärdedel, eller tårtbit, av tunnan som sedan ska skäras ut och bli lock. Viktigt är att ni har tunnans hål neråt i grillen så att kolen får luft sedan när ni satt igång att grilla samt att ni mäter ordentligt. Kom ihåg att noggrannhet är en dygd. Använd vattenpass och vinkellinjal så att allt blir korrekt.

Bilden är borttagen

2. Såga efter markeringarna med en vinkelslip.

Bilden är borttagen

3. Färdigt! Ser ni nu hur jag menade med tårtbit och var hålet ska vara?

Bilden är borttagen

4. Mät ut var ni vill ha hålen för gångjärnen och handtaget. Borra sedan.

Bilden är borttagen

5. Skruva fast gångjärnen.

Bilden är borttagen

6. Och handtaget.

Bilden är borttagen

7. Och voila! Det börjar likna en grill. Nästa gång åker gallret i och benen på.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.