Bygg din egen BBQ-smoker med Jonas Cramby: Del 1

Jonas Cramby  |  Publicerad 2015-05-10 07:59  |  Lästid: 2 minuter
BBQ11

Det här behöver du

Verktyg: Vinkelslip, borrmaskin, penna, vinkellinjal, linjal, vattenpass.

Material: En oanvänd oljetunna (vi ansvarar inte för eventuella förgiftningar om du använder en begagnad), ett handtag, två stycken gångjärn minst 4 centimeter långa, skruvar och muttrar i passande storlekar samt fyra stycken vinkeljärn.

Kostnad: Tunnan gick på 300 kronor, metalldelarna en hundring.

BBQ2

Så här gör du

1. Mät ut den fjärdedel, eller tårtbit, av tunnan som sedan ska skäras ut och bli lock. Viktigt är att du har tunnans hål neråt i grillen så att kolen får luft sedan när du satt igång att grilla samt att du mäter ordentligt. Kom ihåg att noggrannhet är en dygd. Använd vattenpass och vinkellinjal så att allt blir korrekt.

BBQ3

2. Såga efter markeringarna med en vinkelslip.

BBQ4

3. Färdigt! Ser du nu hur jag menade med tårtbit och var hålet ska vara?

BBQ5

4. Mät ut var du vill ha hålen för gångjärnen och handtaget. Borra sedan.

BBQ6

5. Skruva fast gångjärnen.

BBQ7

6. Och handtaget.

BBQ8

7. Och voila! Det börjar likna en grill. I del 2 åker gallret i och benen på.

Del 2: Läs fortsättningen – klicka här

Jonas Cramby

Läs också!

Jonas Cramby lagar världens godaste kött med bea

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-26 22:03