Hoppa till innehåll

Så här kommer Gröna Lunds enorma utbyggnad se ut

Gröna Lund tar sats för att växa sig större. Man kommer expandera nöjesparken till den intilliggande parkeringen vid Liljevalchs, där även Stockholmsutställningen 1897 ägde rum.

Gröna Lund har nyligen utannonserat en omfattande utbyggnad på hela 8 000 kvadratmeter och nu är de första visionsbilderna här.

De första bygglovsansökningarna har skickats in och först ut är den karaktäristiska randbebyggelse som ska omge området. Byggnaderna lånar arkitekturinslag från historiska byggnader i och omkring området och karaktäriseras av småskalig arkitektur inspirerad av den i Djurgårdsstaden och den närliggande Wasahamnen.

”Gröna Lunds nya område kommer hämta inspiration från svunna tider och specifikt Stockholmsutställningen som ägde rum på samma plats år 1897. Den historiska kopplingen kommer prägla arkitekturen, men vi vill även ta fasta på den positiva anda och uppfinningsrikedom som tidsepoken kännetecknades av,” säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts.

Det nya området planeras stå klart 2027 och kommer bindas ihop med övriga Gröna Lund med hjälp av en bro. Kaféer och butiker i den nya delen uppges även att vara öppna för allmänheten och boende i området.

(Visionsbild: den allmänna strandpromenaden)
(Visionsbild inifrån det nya tivoliområdet)

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.