Hoppa till innehåll

Så här otroligt tunn är Apples nya iPad

Apple har dröjt längre än vi vant oss vid med att lansera nya iPad-modeller. Frågan är om det varit värt väntan? Det ser åtminstone lovande ut.

För första gången på två år utannonserade Apple i natt nya iPads. Dels handlar det om en ny iPad Air som nu släpps med en större 13-tumsskärm, selfiekameran på långsidan och stereohögtalare. Den kommer även utrustad med ett M2-chip som uppges göra den nya modellen 50 procent snabbare än föregångaren. Dessutom med maximalt lagringsutrymme på 1TB.

Sammanfattningsvis – möjligen ett alternativ för den som är sugen på en iPad med fetare skärm, men inte vill investera i en dyrare Pro-variant.

iPad Air med 13-tumsskärm.
Den nya uppgraderade iPad Air. Foto: Apple

Den andra nyheten var en uppgraderad iPad Pro, där den större 13-tumsversionen är lövtunna 5,1 millimeter. Apple uppger att detta gör nytillskottet till den tunnaste Appleprodukten någonsin. Den är uppgraderad med en OLED-skärm vilket är första gången för just iPads.

Lite extra uppseendeväckande är att man går från den förra iPad Pro-versionens M2-chip och hoppar direkt till ett M4, vilket enligt Apple själva ska göra enheten upp till 50 procent snabbare än den förra generationen.

Baksidan av iPad Pro.
Den nya Pro-modellen kommer i två storlekar – 11 och 13 tum. Foto: Apple

Andra nyheter från Apples presentation:

Appen Final Cut Camera introduceras och möjliggör för flera kameror att synkat spela in. I appen kan man sedan i realtid redigera materialet.
Apple Pencil Pro får haptisk feedback, vilket bland annat innebär att man kan klämma på den för att öppna menyer, snurra på den för att ändra inställningar och mycket mer.
Även Magic Keyboard får sig ett lyft med ett gäng nya funktioner och kommer i både silver och svart för att matcha de nya iPad Pro-färgerna.

Modellerna går att förbeställa nu och levereras från nästa vecka.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.