Hoppa till innehåll

Så inreder du balkongen – åtta snyggaste tipsen

Tom Cehlin Magnusson

Äntligen dags att uppdatera dina utemöbler! Café listar prylarna som sätter guldkant på sommarens lataste dagar.

Det våras för utesäsongen, och det är hög tid att fundera på hur sommarens lata dagar i solstolen ska tillbringas. Även om man sänker kraven på estetisk fulländning i takt med att temperaturen höjs (och antalet spontanöl ökar) – så nog är det en härligare upplevelse att glassa med stil än att sitta på solblekta madrasser och flisiga utemöbler under årets finaste dagar. Och visst, även om inte alla har en uteplats eller trädgård – eller ett frodigt glyptotek som på bilden nedan – så kanske man har en balkong man kan göra om till ett andra vardagsrum under sommarens månader.

Stolar från Hays Palissade-serie utställda i Köpenhamns mäktiga glyptotek.


1. Vitrin-vittring
Ferm Living Haze lantern, 990 kr.
Danska Ferm Livings snygga vitrinskåp finns också i denna lyktvariant, perfekt för sena grillkvällar.

2. Stålsuccé
Granit, 1 299 kr.
Bord som står utomhus ska tåla en del, och just det gör Granits fina bord i metall som också får en klädsam patina med tiden.

3. Tjusiga toner
Beoplay A2, 3 490 kr.
Bärbart ljud är ett av somma- rens självklara måsten – oavsett om det är svettig disco eller mustiga sommarprat som står för ljudvågorna. Beoplay löser lyssnandet på snyggaste sätt.

4. Skarpt barhäng
Stol Hee och bord Terrazzo från Hay, 1 697 respektive 3 130 kr.
Att sommarens uteplats egentligen mest är ett substitut för häng på en uteservering är en illa maskerad hemlighet, men det behöver ju inte betyda vita plaststolar och långburk?

5. Häng löst
Yellow Leaf Hammocks, 2 040 kr.
Att halvsova i en hängmatta är som bekant den aktivitet som utgör måttet för livskvalitet sommartid. Spika upp ordentligt och aktivera hjärnans inbyggda noise cancelling-funktion.

6. Vila i stil
Acne Studios, 1 995 kr.
Acne Studios gör inte bara skjortorna du vill bära sommaren igenom, de gör även kuddar som kommer förvandla vilken rutten rottingfåtölj som helst till en fest för ögat.

7. Rätt i rotting
Swedese Lamino, 16 125 kr.
Klassisk stol som nu åter görs i snyggt rottingutförande efter att ha hämtats ut ur märkets stolta arkiv.

8. Kul krukkonst
Hello Happy Plants, 490 kr.
Det är ingen idé att hymla om vad sommaren till stor del består av, varför inte fira det med en levnadsglad kruka?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.