Hoppa till innehåll

Så smakar årets glöggnyhet från Loimu – Finlands Blossa

Finska Loimu årsgångsglögg 2023.

Glöggnyheterna duggar tätt i september.

Det råder glögghysteri redan i september. Åtminstone på nyhetsfronten. I går släppte svenska glöggiganten Blossa sin årsgångsglögg, som i år smakar Gamla Stan. Något som smakmässigt innebär en vit starkvinsglögg med smak av hallon och blommig humle.

Loimu, Finlands motsvarighet till Blossa om man tittar på försäljning och tradition, släpper nu sin årgsångsglögg. Loimus Strong Glögg 2023 är en rödvinsglögg som smakar svarta vinbär och plommon och för första gången kommer dessutom det finska glöggmärkets vitvinsglögg att krängas här i Sverige på Systembolaget. Tiderna när glögg bara smakade glögg är sedan länge förbi.

Hoppas du inte känner dig mätt på glöggnyheter, för här kommer en till. Svenska Saturnus släpper nämligen en alkoholfri smaksatt glögg som kombinerar klassiska glöggsmaken med nordisk natur – närmre bestämt granskott och lingon.

Louimus Strong Glögg 2023 (nr: 5789502), precis som finnarnas vitvinsglögg (nr 5911601), börjar säljas på Systembolaget 2 oktober. Årsgångsglöggen kostar 155 kronor för en flaska à 75 centiliter. Saturnus alkoholfria glögg kommer i en 50 centilitersflaska och säljs i dagligvaruhandeln från oktober med ett rekommenderat butikspris på 35 kronor.

Cafés tidigare digitala redaktör Joakim Almén skrev om nöje, nyheter, mode, teknik, livsstil och mycket annat.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.