Så smakar Blossa 18 di Limone – 2018 års glögg från Blossa

Blossas årgångsglögg 2018, "Blossa 18 di Limone", släpptes på tisdagen efter lunch och har smak av bland annat Limoncello.

Nina Nyström  |  Publicerad 2018-09-18 14:00  |  Lästid: < 1 minuter

Sedan 2003 har Blossas årgångsglögg varit en snackis och efter de första åtta årens vintriga, svenska smaker har Blossa sedan 2011 hämtat inspiration från jordens alla hörn.

Årets glögg har smak av den klassiska italienska likören Limoncello och medelhavskryddorna rosmarin, timjan och basilika.

Årets design är inspirerad av klassiska italienska delikatessförpackningar och futurismens geometriska formspråk från början av 1900-talet. Den solgula korken är en hyllning till citronen och Limoncellon.

Blossa 18 di Limone är en spännande kombination av soligt medelhav och klassisk svensk jul, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Blossa 2018 - årets smak är Limoncello, basilika, timjan och rosmarin. Blossa 18 di Limone
Årets flaska ska föra tankarna till medelhavet.

Så smakar Blossas glögg 2018

Vi på redaktionen fick provsmaka en flaska Blossa 18 di Limone och den smakar ganska likt klassisk vit glögg med touch av mandel.

”Som det smakar att äta upp mandlarna och russinen som legat i glöggen” är en reaktion.

I eftersmaken känner man smaken av Limoncellon, men också rosmarinen på ett fint och diskret sätt.

Däremot rekommenderar vi att inte dricka den alldeles för rykande varm - då tar citronen över den klassiska glöggsötman lite för mycket och glöggen känns nästan som en kopp citronte.

Ihop med bubbel kommer de söta Sorrento-citronernas friska sötsyrliga toner dock fram på ett riktigt bra sätt och årets smak gör sig säkert riktigt fint i olika glöggdrinkar.

Skål – det är 97 dagar kvar till julafton!

Blossa 18 di Limone finns i Systembolagets beställningssortiment från den 19 september. Den har en alkoholhalt på 15 procent och priset är 110 kronor för 750 ml.

Minns du de tidigare smakerna? Här är Blossas glöggsmaker genom åren

Artikeln publicerades först på ELLE.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 02:51