Hoppa till innehåll

Juligt drömsamarbete: PangPang och Blossa släpper glöggöl

Mikrobryggeriet Pang Pang och Blossas glöggöl.
Joakim Almén

Populära och alltid lika kreativa mikrobryggeriet PangPang skakar samarbetsnäve med glöggjätten Blossa. Resultatet? En glöggöl som tordes rocka till adventsmyset och julbordet.

I september avtäckte glöggfavoriten Blossa sin årgångsglögg som i år smakar som … Gamla Stan. Och Gamla Stan smakar enligt Blossas glöggtolkning mycket hallon och humle. Nu får årets Blossa-glögg ringar på vattnet när man skakar samarbetstass med mikrobryggeriet och Café-favoriten PangPang. Hökarängenbryggeriet PangPang, som sedan en tid tillbaka också finns som bar i Hornstull i Stockholm, är kända för sina goda öler och kreativa paketering och har sedan starten 2010 producerat fler än 150 ölsorter.

Ett drömsamarbete, får man säga, och ett perfekt alternativ för dig som vill vara lite indie under decembers adventsmys. Resultatet av samarbetet är glöggölen Glögg Sour – en suröl med smak av friska hallon och en hint av Blossas traditionella glöggkryddor. En bärig och lite salt suröl som, likt årets Blossa-glögg, är fylld med smak av hallon, humlen Hallertauer Blanc och lätta toner av Blossas klassiska glöggkryddor.

”När Blossa hörde av sig blev vi direkt intresserade. Det kändes spännande att se hur Blossas glöggkryddor skulle te sig i en annan typ av produkt, och smakkombinationen glögg och öl kändes lika oväntad som lockande. Till en början fanns en viss oro för hur vi skulle lyckas balansera de olika smakkomponenterna, men precis som i Blossa 23 gifter sig humlen otroligt fint med Blossas glöggkryddor och den friska smaken av hallon”, säger Fredrik Tunedal, bryggmästare på PangPang Brewery.

PangPang Brewery och Blossas öl Glögg Sour finns att köpa i limiterad upplaga på Systembolaget från 29 november. Ölen kommer i en 33 centilitersburk, har artikelnummer 8810615 och kostar 69 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.