Annons
Annons

Så steker du det perfekta ägget och får en fin äggula

Allt du behöver för det perfekt stekta ägget finns redan i ditt kök.

Rebecca Wictor

Har du svårt att få till det perfekt stekta ägget? För många blir aldrig konsistensen på gulan och vitan perfekt samtidigt och det enda valet man lämnas med är att vändsteka ägget. Nu kan du dock andas ut och säkra dina perfekta ägg till nästa brunch. Hemligheten? Ett lock.

Annons

Genom att lägga på locket på stekpannan (eller ett mindre lock bara över ägget) kommer du lyckas med tricket att få den perfekta äggulan utan underkokt äggvita. Låt ägget steka tills äggvitan inte längre är genomskinlig. Lägg då på locket och efter cirka en minut kommer du ha det perfekt stekta ägget framför dig. Enklare än så blir det inte.

Gilla Cafe.se på Facebook

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Annons

Dela (10)
Tweeta

Annons


Laddar