Hoppa till innehåll

Så gör du Kevins Malones berömda chiligryta från ”The Office”

Bild på skådespelarna i The office
Robin Åberg

Amerikanska The Office kanske största hemlighet har hittats på ett udda ställe.

Att faktiskt läsa igenom användningsvillkor för en streamingtjänst har väl aldrig fallit någon in men det kanske är dags att börja. De verkar nämligen bjuda på mer än långrandiga klausuler om på vilka sätt du säljer din information – åtminstone Peacocks användarvillkor. Tiktok-användaren McKenzie Floyd hittade nämligen Kevin Malones hemliga familjerecept på chiligryta just där.

Peacock äger numer streamingrättigheterna i USA till amerikanska The Office och det gömda receptet får väl ses som ett typiskt påskägg till fansen, som förutom detaljen om att underkoka löken inte känt till receptets hemligheter.

För den som inte kan sin The Office, är historien om Kevins berömda chili en av de mer smärtsamma i serien. Den harmlöse Kevin säger själv att chilin är den sak han gör allra bäst och när han stolt ska bjuda sina kollegor på grytan han spenderat hela natten med att laga så… låt oss säga att grytan får en smak av heltäckningsmatta.

Den som vill imponera på sina kollegor med en värmande gryta hittar receptet här nedanför. Var försiktig med transporten bara, håll dig borta från heltäckningsmattor och kom ihåg att inte steka löken för hårt!

Kevin Malones berömda chili

Ingredienser

  • 4 torkade anchochilis
  • 2 msk neutral olja
  • 1,4 kg köttfärs (80/20 eller 85/15)
  • 2 medelstora gula lökar, finhackade
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 stor jalapeño, finhackad
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsp malen spiskummin
  • ¼ tsk cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 flaskor öl, 33 cl (lager eller pale ale)
  • 3 burkar Pintobönor, sköljda och avrunna.
  • 7 dl köttfond
  • 5 dl hackade solmogna tomater
  • 2 msk salt
  • Hackad salladslök, riven ost och gräddfil till topping

Directions

  • Riv anchon i bitar, släng frön och stjälkar. Rosta chilin på medelhög värme i en stor gryta tills väldoftande, 3-4 minuter. Flytta över chilin till en matberedare eller mixer och mixa fint. Ställ åt sidan.
  • Tillsätt oljan i grytan och värm på medelhög värme. Tillsätt köttfärsen och stek, rör om då och då för att bryta upp färsen. När färsen fått rejält med färg och yta (efter ca 6 minuter), använd en slev för att flytta över den till en talrik. Ställ åt sidan.
  • Tillsätt löken och stek snabbt över medelhög värme tills den precis börjar mjukna, ungefär 2 minuter. Kom ihåg Kevins hemlighet: ”The secret is to undercook the onions.”
  • Pressa ner vitlöken i grytan med en vitlökspress. Tillsätt sedan jalapenos, oregano, spiskummin, cayennepeppar och tomatpuré. Stek under omrörning i ungefär 2 min. Tillsätt nu ölen och fortsätt att tillaga under omrörning, ca 7 min.
  • Under tiden slänger du i bönorna i en stor skål och mosar snabbt med en potatisstöt. Bönorna ska krossas lätt men inte bli till mos.
  • Tillsätt bönorna, fonden, tomater, salt och det stekta köttet till grytan. Sätt på locket och låt sjuda. Sänk värmen och fortsätt sjuda under lock i två timmar så att ingredienserna lär känna varandra. När grytan sjudit klart, ta bort locket och låt stå i minst en timme (eller i kylen i 8 timmar, eller över natten).
  • När det är dags att äta värmer du varsamt upp grytan, smakar av (tillsätt ev. mer salt), och serverar med dina bästa toppings.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.