Salong Betongs nya skomodell – och 9 andra snygga nyheter från Reebok

För tredje gången har Salong Betong designat en av Reeboks sneakers och det är långt ifrån det enda samarbetet som släpps i år. Klicka in för att se mer av den nya skon och våra andra Reebok-favoriter 2016.

 |  Publicerad 2016-03-17 17:20  |  Lästid: 4 minuter
sbetongxrbk3

Danne Beijner och Anders ”Bleckan” Bleckhorns grundade år 2009 tatueringsstudion Salong Betong. Studion blev framförallt känd bland allmänheten efter den egna SVT-serien ”Salong Betong – från Ingenting till någonting”. I maj förra året öppnade de världens första tatueringsstudio på den internationella flygplatsen på Arlanda i Stockholm.

För tatueringsstudion Salong Betong blir det tredje gången de får sätta sin prägel på en av Reeboks sneakers. Denna gång är det den klassiska modellen NPCII som gäller och precis som vid de tidigare samarbetena har skon fått ett stilrent uttryck, trots den höga detaljrikedomen.

sbetongxrbk1

Sneakern är gjord i två olika vita läder och har krackelerad vit mocka på hälen och plöspatchen. På sidan av skon är SB-loggan stansad och insidan pryds av vitt, quiltat läder. Till skon följer även såväl ovala snören som platta, vaxade extrasnören så att du kan välja vilken du själv gillar mest. Skons betongprintade sula hamnar i kontrast mot en annars väldigt clean design för att påminna om Salong Betongs resa “Från ingenting till någonting”.

Skon släpps exklusivt på salonbetong.com klockan 23.00 2 april och den globala releasen är 9 april. Skon är unisex och kommer i storlekarna 35-46 och kostar 1 100 kronor.

Detta är däremot långt från det enda samarbetet som släpps i år. Kendrick Lamar gör en uppföljare på sin populära sneaker och även nya kollektioner väntar från märket. Nedan kan du se några av årets nyheter och inspireras inför vårens sneakershopping.

kendrick-lamar-reebok-classic-leather hae

Kendrick Lamar x Reebok Classic Leather

Samarbetet med Kendrick Lamar blev ett av märkets absolut mest framgångsrika skosläpp förra året, detta ledde till att Reebok lanserade den populära sneakern även i januari i år, men i modellen Classic Leather istället för Ventilator. Skon är annars väldigt lik den första med klädseln i ljusbeige mocka, snören med blåröda detaljer och texten blue och red bak på hälarna. Men det absolut bästa med detta samarbete är ändå att sneakern finns i storlekar för i princip alla, alltså kan både män, kvinnor och barn glida omkring i deras alldeles egna Kendrick Lamar-skor.

Reebok-Year-of-Court1

Reebok Year of Court

Reebok är kända för sina basket- och löparskor men det finnas även en annan sport som ligger märket varmt om hjärtat – tennis. Något Reebok valt att uppmärksamma 2016 med kollektionen Reebok Year of Court där märket har rotat fram fyra av deras mest klassiska tennisskor från arkiven. Modellerna The Club C, Phase 1 Pro, NPC, och NPC UK har återskapats i originalversionerna som lanserades år 1984 och 1985.

Köp de klassiska modellerna här.

highs-and-lows-reebok-npc

The Highs and Lows x Reebok Classic NPC UK

Det är inte bara de fyra originalversionerna som kommer att lanseras i samband med Reebok Year of Court utan också fler samarbeten och nyheter väntar runt hörnet. Ett av samarbeten är med det australienska märket The Highs and Lows som har skapat sin version av modellen Classic NPC UK som lanserades första gången år 1985. The Highs and Lows har gett modellen en väldigt clean look i vitt läder och blå detaljer. En annan detalj är de väldigt snygga och oerhört diskreta snörhålen, som sitter överst på sneakerna, gjorda i ett trämönster för att symbolisera klassiska trä-tennisracket.

Kostar cirka 1 750 kronor och finnas att köpa här.

factotum-reebok-instapump-fury-1

Factotum x Reebok Instapump Fury

Tack vare sin unika och futuristiska design har Instapump Fury-modellen blivit en favorit i samarbeten med designers. I detta fall är det japanska märket Factotum som har gett skon en ny design. Snekern har fått ett näst intill helt svart yttre och bär ett mönster som motsvarar ett som Factotum visade i sin senaste kollektion.

Sneakern kostar cirka 1 700 kronor och finns att köpa här.

revook

Gosha Rubchinskiy x Reebok Classic’s Phase 1 Pro

Ryska designern Gosha Rubchinskiy har även han skapat en väldigt clean design i sitt samarbete med Reebok. Sneakern finns i vit, grå och svart och gemensamt för de alla är att det ryska märkets logga, designerns namn, pryder hälen i en klarorange färg, vilket får märket att verkligen sticka ut från den annars relativt monotona skon.

major-dc-reebok-question-georgetown

Major DC x Reebok Question

Major DC valde att ta ut svängarna rejält när det kommer till deras samarbete med Reebok. Reebok Question är före detta basketstjärnan Allen Iverson signatursko och han är därför inspirationen bakom Major DCs version av modellen. Det reflekterande materialet på skon ska symbolisera Allens flashiga spelstil och det grafiska mönstret kommer är samma som Georgetown University hade på sina uniformer under Allen Iversons era med laget. Om du ändå tycker att det inte är nog med referenser till basketspelaren finns det också en grafik av hans bulldog-tatuering under sulan på skon och även postnummer till Geargetown University och Georgetown området i DC är tryckta på innersulorna.

Skon släpps 19 mars och finns då att köpa här för 1 500 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-03-18 10:04