2017 mest hajpade sneakers – Café väljer 10 modeller

2017 har knappt börjat, men hajpen för årets hetaste sneakermodeller har redan inletts. Café listar vilka tio sneakers som vi ser fram emot mest i år.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-01-17 14:57  |  Lästid: 4 minuter

Årets hetaste sneakers är kanske svårt att ranka redan i januari, men hypemaskineriet har redan satt igång. Återsläpp och helt nya modeller samsas om uppmärksamheten från sneakerheads världen runt. Bland de hetaste modellerna hittar vi detaljer som hårig mocka, svävande sulor och en hel del Kanye West.

Adidas NMD 

nmd

2016 års hetaste sneaker var utan tvekan Adidas NMD-modell vars popularitet fick mätinstrumenten att fatta eld. Under 2017 har man redan hunnit göra ett återsläpp på den första NMD-skon, och släpper NMD R2 med nya mönster och en uppdatering av den populära Boost-sulan, utan de karakteristiska gummipanelerna på sidan av skon.

När: Då och då, en del av förklaringen till NMD:ns framfart ligger i de små, men återkommande releaserna. Håll utkik på Sneakernews, eller här på Café.

Reebok Shaq Attaq OG

reebok shaq attaq

Skon med det härligaste namnet på listan kommer från Reebok: Shaq Attaq var Shaquille O’Neals första signatursko under basketjättens debutsäsong 1992. Skon fyller således 25 år, vilket firas med ett återsläpp av denna sko (som även råkar vara den första basketskon som använde sig av kolfiber).

När: 20 januari på reebok.com.

Kanye West x Adidas 

kanyeadidas copy

Oavsett vad man tycker om Kanye West så är han odiskutabelt en av de mest inflytelserika kreatörerna på jordklotet, både inom musik och mode. Utöver hans Yeezy-sneakers och höga mockaboots så verkar det som att 2017 kommer ge oss ännu mer skomagi från Kanye. Nyligen syntes rapstjärnan lämna ett Adidas-kontor iförd ett par retrosneakers som skiljer sig en hel del från det Kanye släppt tidigare. De bulliga sneakersen påminner en del om Adidas EQT-modell, men även märkets samarbete med Raf Simons för några år sedan.

När: Ännu väldigt oklart, men Café rapporterade redan i somras om att Kanye och Adidas ska utöka sitt samarbete med en ny klädlinje, och egna butiker under 2017.

Gosha Rubchinskiy x Superga

gosha

Världens kanske hetaste designer just nu, Gosha Rubchinskiy, annonserade i slutet av året ett samarbete med klassiska italienska sneakermärket Superga. Superga var stilikonens Steve McQueens sneakerval, och nu tolkas deras sko av den superhippa ryska designern, i både en låg och hög modell.

När: I mars, du kan förbeställa ett par redan nu på ryska klädsajten KM20.

Adidas Yeezy V2 Triple White

yeezy

Kanyes Yeezy-sneakers kom i en uppdaterad version under 2016, och dess popularitet har inte svalnat. Färgkombinationerna har utökats, och under 2017 ser en clean, helvit version äntligen ut att släppas. Hajpen är redan stor, och den som vill ha ett par vita sneakers får inleda försäsongen inför Yeezy-säsongen redan nu.

När: Ännu inte klart, men ryktena säger mars.

Nike Vapormax CDG

nikecdg

Nikes senaste samarbete med Comme des Garçons, som vi skrivit om sedan tidigare här, är en futuristisk drömsko som ska simulera intrycket av att gå på luft. Air-sulan som skon bygger på är inte längre skyddad av ett gummilager, vilket ger ett leviterande intryck av den som är lycklig nog att få tag på ett par.

När: Ryktena säger att skon släpps den 26 mars.

Converse One Star 

converseonestar

För den som är mindre intresserad av ny teknologi och skumgummisulor gör Converse en av årets coolaste nyheter. Under året satsar man på sin One Star-sneaker, basketskon som togs över av skejtarna och satt på Kurt Cobains fötter när Nirvana regerade världen. Skon kommer släppas i flera versioner, men en förtitt fick vi då Converse samarbetade med legendariska skejtmärket Stüssy och gjorde One Stars i en 70-talsmodell med högre sula och hårig mocka.

När: Våren 2017.

Pusha T x Adidas EQT Boost

pushat

Pusha T är en man med många strängar på sin lyra. Som rappare är han känd för sin stenhårda och mörka texter, men han är också president över Kanye Wests skivbolag G.O.O.D Music, och samarbetade med Hillary Clinton innan valet för att få unga människor att rösta. Han kollaborerar även med Adidas för att göra dessa ormliknande sneakers som är ett av årets mest emotsedda släpp.

När: 28 januari.

Nike Air Force 1

nikeairforce1

Få sneakers är så klassiska som Nikes Air Force 1-modell, och 2017 är det 35-årsjubileum för den tidlösa basketskon. Precis som Adidas de senaste åren har gjort succé med satsningar på sina klassiska Stan Smith, Superstar och Gazelle ser det ut som att den amerikanska skojätten kommer rulla ut flera satsningar för att fira sin kanske mest klassiska sneaker.

När: Modellen ovan finns redan här, men flera andra modeller beräknas släppas under året.

Air Jordan 1 Retro High OG Royal

jordan

Sneakern som drog igång Jordan-linjen 1985 är tillbaka. Efter att den hypade “Banned”-varianten släpptes under slutet av året kommer nu “Royal”-versionen som länge varit en av de mest eftertraktade Jordan-modellerna.

När: Inget exakt datum, i april beräknas den släppas.

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-01-17 15:02