Hoppa till innehåll

Reebok släpper årets kaxigaste retro-sneakers

Markus Aamisepp

Reebok har grävt i sina pjucks-arkiv och skapat en ny sko med influenser från 70- och 80-talet.

Trenden kring kläder och skor med throwback-tema ser inte ut att försvinna inom någon snar framtid. Inte minst gäller det anrika och brittiska sneakers-märket Reebok som nu grävt i sina pjucks-arkiv för att skapa en kaxig 70-talssko som skriker pannband, mustasch och alldeles för korta shorts.

Den nya skon som fått namnet ”Classic Leather Legacy” är inspirerad av sneakern som gjorde Reebok till ett internationellt erkänt märke – löpskon ”Aztec” från 1979. Även influenser från den vita ”Classic Leather”-varianten från 1983 finns med.

Reeboks nya ”Classic Leather Legacy” kommer i flera olika färger.

När det förflutna möter framtiden får du en sko designad med tre ränder med sågtandade kanter. Sulan har en utskjutande design i hälen, vilket skapar en snabb och härlig look. Och självklart är ovandelen tillverkad i färgat skinn.

Är du sugen på årets kanske kaxigaste retro-sneaker kan du köpa den på Reeboks hemsida i en rad olika färger för 1 099 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.