Hoppa till innehåll

Se första bilderna på Timothée Chalamet som Bob Dylan

Bob dylan och Chalamet

Produktionen valde knappast en helt okänd skådis till att spela Dylan i kommande filmen ”A Complete Unknown”.

En av världens hetaste skådisar senaste åren, Timothée Chalamet, är på en bra streak när det gäller att spela excentriska figurer. Först spelade han chokladgalningen Willy Wonka, sen pojken med messiaskomplex i Dune och nu har vi fått en första bild av hur det kommer se ut när han tar sig an den mycket specielle Bob Dylan.

Produktionen av den kommande biografiska filmen om Dylan, A Complete Unknown, är nu igång. Filmen regisseras av Walk the Line-regissören med det salladsklingande namnet James Mangold och har alltså Chalamet i rollen som världens störste folksångare.

Foto: Twitter / @diggzyphotos
Omslaget till The Freewheelin’ Bob Dylan från 1963. På omslaget syns Dylan och hans dåvarande flickvän Suze Rotolo i närheten av deras lägenhet i Greenwich Village, New York City. Foto: Getty Images

I de första bilderna från inspelningen ser vi Chalamet vandra runt i New York utklädd till Dylan á la tidigt 60-tal. Det är också i den perioden, Dylans genomslag på folkscenen i New York, som filmen ska ta sin utgångspunkt.

I övriga roller kommer vi även se Elle Fanning som Sylvie Russo, Monica Barbaro som Joan Baez, Nick Offerman som Alan Lomax och Boyd Holbrook som Johnny Cash. Edward Norton tog över rollen som Pete Seeger efter att Benedict Cumberbatch blev tvungen att släppa den rollen.

Joan Baez och Bob Dylan, 1963. Foto: Getty images.

Som anas av rollistan kommer filmen handla om mer än pojkvaskern med det snabba munlädret och krulliga håret. I podcasten Happy Sad Confused sa regissören Mangold om filmen:

”Det handlar om en ensemble i ett ögonblick i tiden. Det tidiga 60-talet i New York, och en 17-årig grabb med 16 dollar på fickan liftar till New York för att träffa Woody Guthrie som ligger på sjukhus döendes i nervsjukdom. Grabben sjunger en sång han skrivit till Woody och blir vän med Pete Seeger, som är som en son till Woody. Pete ordnar spelningar åt honom på lokala klubbar och där träffar man Joan Baez och alla dessa andra människor som är en del av den här världen.”

Foto: Getty Images / Twitter @TheCinesthetic. Kollage

Ännu finns inget datum för när A Complete Unknown kommer ha premiär.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.