Annons
Annons

Bruna bönor, death by vithaj och att vakna upp på Elfenbenskusten. Soran Ismail – aktuell med föreställningen ”En skam för Sverige” tillsammans med Magnus Betnér – tar sig an Cafés klassiska Sista ordet-vinjett.

* * *

Vilken är din största framgång i livet?

Annons

– Det är mycket jag är stolt över men det kulminerar kring att kunna sälja ut konserthus och teatrar och göra det jag älskar mest, stand-up.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vad är det närmaste du har kommit att dö?

– När vi flydde och jag efter fängelsevistelsen i Syrien blev sjuk och ingen kunde hjälpa oss. Samma sak hände när vi kom till Sverige och min kropp inte längre kunde producera vissa blodkroppar. Inget sjukhus ville ta tag i det för de var rädda att det var någon främmande och läskig sjukdom. Till slut kom min mamma på vad det kunde vara, ett enzym i bruna bönor som min kropp inte kunde bryta ner. Problem solved. Annars har jag nog haft det rätt bra.

Hur skulle du vilja dö?

– Den var enkel. I munnen på en vithaj.

Ditt livs mest minnesvärda telefonsamtal?

– Hård konkurrens mellan dåvarande Parlamentet-producenten Benjamin Thuresson som ville att jag skulle komma och provfilma och herrlandslagets nuvarande presschef Niklas Bodell som frågade om jag ville uppträda för landslaget inför VM-kvalet mot Irland.

Vilket är det konstigaste sms du fått?

– Med offentligt nummer blir det många och konkurrensen är hård, men en snubbe skickade en bild på sin kuk i typ en ölflaska. Den bilden försvinner inte från näthinnan i första taget.

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?

– Att saker inte spelar så stor roll.

Vilken är din största fobi?

– Höjd, utan tvekan.

Vilken bok har betytt mest för dig?

– Jag vill svara Mein kampf men är orolig att folk inte ska förstå att det inte är seriöst och sen måste jag spendera massa tid med att förklara, så jag får nog säga En komikers uppväxt av Jonas Gardell.

Det konstigaste ställe du har vaknat upp på?

– Elfenbenskusten. Inga följdfrågor.

Vilket är tidernas coolaste filmcitat?

– ”Smile, you son of a bitch” från min favoritfilm Jaws.

Vad är ditt favoritgift?

– Tequila

Har du haft en riktigt dålig drogupplevelse?

– Nej. Bara bra.

Märkligaste rykte du hört om dig själv?

– Att jag är homosexuell kanske. Men det är kanske inte så jävla märkligt.

Vilken är din käraste ägodel?

– Min telefon.

Vilket karaktärsdrag är du minst stolt över?

– Min oförmåga att komma i tid.

Vad smugglade du in i landet senast?

– En flaska tequila på väg hem från Köpenhamn. Men säg inget till snuten. Glöm inte, golare har inga polare.

Jonas Terning

Foto: Bingo Rimér

Tidigare publicerad i Café nummer 12/2013.

Annons

Dela (1)
TweetaLaddar