Skägguide för män som är missnöjda med sin skäggväxt

Gles skäggväxt som inte lever upp till den populärkulturella normen skapar missnöje och osäkerhet hos svenska män, enligt en undersökning. Nu finns en skägguide för att åstadkomma bästa möjliga rakning baserat på just din skäggväxt.

Olle Arnell | Foto: IBL  |  Publicerad 2018-06-08 12:05  |  Lästid: 2 minuter

Var femte svensk man mellan 18-35 är missnöjd med sin skäggväxt, och menar att det finns skäggnormen de exponeras för i media och populärkultur inte överensstämmer med den verklighet de själva har att förhålla sig till.

Hälften av alla män associerar helskägg med maskulinitet och 47% tycker till och med att “glest skägg är sjabbigt” och ännu fler tycker att det är oattraktivt, allt detta enligt en undersökning från Kantar Sifo som genomfördes på 1 000 män mellan 2-13 maj i år.

Precis som med hårväxten på huvudet verkar alltså missnöje med sin hårväxt på haka, hals och kinder vara förknippat med komplexframkallande känslor. 65% av de tillfrågade svarar att de tycker att deras egen skäggväxt är “för gles”.

Hur gör man då för att fixa till sin skäggväxt så bra som möjligt utifrån sina genetiska förutsättningar?

För att hjälpa till med detta har Philips tagit fram en skägguide för alla olika typer av skäggväxt: goatee, skäggstubb, glest skägg och helskägg.

I guiden skriver de att det är en "skägguide för män med vanliga och inte helt perfekta skägg" och beroende på vilken skäggväxt du har får du olika tips på hur du ska raka dig, var du ska hålla det kort respektive långt, och hur ofta du ska hålla efter.

Till exempel glest skägg, som de kallar The Glänta-killen, råds att låta skägget växa minst 3-4 veckor för att "se vad du har att jobba med" för att sedan angripa skägget enligt deras instruktioner beroende på önskat resultat.

Skägguiden, som du hittar här, är en del i att lyfta fram deras hyvel Philips OneBlade som, med en och samma elektriska hyvel, kan ta fram den stil du själv önskar.

Så om din kompis brukar beklaga sig över skägget – var en snäll vän och tipsa honom om detta!

Vill du förkovra dig mer om skägg?

11 saker snubbar som tar sitt skägg på för stort allvar säger

Här är den nya internet-trenden för skäggiga män

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:26