Annons

Skedar du med din partner? Det säger ert mys om er relation

Skedar du med din partner eller ligger ni med huvudet mot varandras bröstkorgar när ni kramas? Svaret kan avslöja mer om ert förhållande än du kanske tror – åtminstone enligt kroppsspråksexperter.

Nanna von Knorring
Foto: IBL
Skedar du med din partner? Det säger ert mys om er relation

Forskning visar (faktiskt) att mys är bra för hälsan. Det frigör oxytocin som får oss att känna oss lyckligare, mer tillitsfulla och lugna samt minskar stress och skapar ett starkare band mellan dig och din partner.

Annons

Men visste du att er favoritposition att mysa i inte nödvändigtvis handlar om när ni ser tv:n bäst eller vilken position är som skönast? Enligt kroppsspråksexperten Tonya Reiman, som Elite Daily intervjuat, avslöjar er mysställning flera aspekter av ert förhållande.

Att ligga sked

Oavsett om du är den lilla eller den stora skeden så menar Tonya Reiman att den här mysställningen tyder på en relation som präglas av god kommunikation, ömhet och tillfredsställelse. Att skeda frigör dopamin, som är kopplat till njutning och bland annat ökar sexlusten, något som kan förklara varför ställningen ofta associeras med just sex.

Gilla Cafe.se på Facebook

Enligt Tonya Reiman är ställningen vanligare bland par som varit tillsammans länge, men även nykära par kan föredra ställningen efter sex om de båda känner sig bekväma i varandras sällskap.

Att ligga ansikte mot ansikte

Att mysa ansikte mot ansikte är ett tydligt tecken på en mycket intim relation, menar Tonya Reiman. Såväl nykära par som par som varit ihop en längre tid kan föredra den här ställningen, eftersom man både kan skapa och upprätthålla ett känslomässigt band tack vare ögonkontakten. Enligt kroppsspråksexperten visar par både sårbarhet och tilltro för varandra.

Att ligga på varandras bröstkorg

”Att ligga med huvudet på bröstet är ett sätt att visa dominans och undergivenhet samtidigt som det är ett sätt att förevisa tillit, ömhet och kärlek”, säger Tonya Reiman till Elite Daily.

Att man lägger huvudet på någon annans bröst visar på tillit, medan den partner som lägger armarna runt den andra får rollen som beskyddare.

Vilken position brukar du och din partner oftast mysa i?

Artikeln publicerades först på ELLE.

Annons

Dela (15)
Tweeta

Annons


Laddar