Skrattfest på Twitter när Sverigedemokraterna bojkottar Ben and Jerry’s

Sverigedemokraterna bojkottar Ben and Jerrys

Det pågår en skrattfest på Twitter efter att Sverigedemokraterna bestämt sig för att bojkotta Ben and Jerry's. Detta efter att glasstillverkaren visat sitt stöd för afghanska ensamkommande flyktingbarn.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2018-06-05 13:47  |  Lästid: 2 minuter

Torsdagen den 7:e juni kommer Sveriges riksdag att rösta igenom den så kallade gymnasielagen. Den innebär att drygt 9 000 personer som tidigare nekats asyl får tillfälligt uppehållstillstånd om de går klart skolan, och beslutet berör främst unga från Afghanistan.

Glasstillverkaren Ben and Jerry’s har visat sitt stöd för den nya laget, och det var ett ställningstagande som inte föll i god jord hos bland annat Sverigedemokraterna. De rasar.

Om någon undrar så bojkottar jag, tyvärr, Ben & Jerry’s sedan flera månader. Det kommer jag fortsätta med. pic.twitter.com/uec9PUzCnd

— Paula Bieler (@PaulaBieler) 4 juni 2018

Många hakade på Paula Bieler (SD) och bojkotten av Ben and Jerry's, och tråden växer ungefär i 100 spaltkilometer i timmen. Många kommer med förslag till substitut till Ben and Jerry's – några rekommenderar Häagen-Dazs och andra ger tips på hur man kan göra glass hemma.

Jag rekommenderar hemmagjord glass. Det går fort och hälsosammare ; inga tillsatser och mindre socker.

— Gabriella (@g_szakos) 4 juni 2018

Men bojkotten av Ben and Jerry's gjordes snabbt till åtlöje av den stora Twitter-massan. Flera tipsar Sverigedemokraterna om att de kanske borde göra en lista över allt de bojkottar, för nu börjar det bli lätt att trampa fel i såväl matbutiken som i livet i stort. Tidigare har SD nämligen bojkottat bland annat halloween, Scandic hotel, SVT, McDonalds, Ica och Suradagarna i Surahammar (länkar till samtliga hittar ni här).

Många bojkotter har det blivit sista åren. Kommer ni ihåg alla, för min känsla är att ni glömmer snabbt? Kanske upprätta nån form av minnesregister så att ni inte handlar på tex Ica av misstag?

— Andreas B (@andreas2punkt0) 5 juni 2018

Hur ska Ben & Jerry’s nu klara sig.

— Viktor Banke (@ViktorBanke) 5 juni 2018

Till alla högerdebattörer som känner sig stötta av att Ben&Jerry tagit ställning för att inte vilja utvisa en massa ungdomar till Afghanistan pic.twitter.com/V2vMhtcoL6

— Pojkrumsliberalen (@PontusAlmquist) 4 juni 2018

Det är ju en jävla tur att man inte är Sverigedemokrat. Inte för att de är rasister, fascister, egoister, klister m.m. ister. Men nu startar de ett korståg mot Ben&Jerry och är tvungna att äta fulglass hela sommaren

— Sinbad sjöfararen (@morgangillberg) 4 juni 2018

Rörande nu att se brunhögern tipsa varandra om olika ben & jerry’s-substitut ”som nästan är lika goda” ❤️

— Emelie (@emeloll) 4 juni 2018

Hur gör alla liberaler nu när deras nationalsång Glassigt av Mange Schmidt kanske kan tolkas som nåt om Ben and Jerrys

— ?? ℜ????? ??? (@xkattenx) 5 juni 2018

Dessvärre räcker det dock inte att bojkotta Ben and Jerry's om man är emot den nya lagen. Deras moderbolag Unilever äger nämligen även – håll i er – Gb Glace.

Fantastiskt att högergalningarna nu har förstått att Ben&Jerry har ett moderbolag. De jobbar nu för bojkott av SAMTLIGA följande företag. pic.twitter.com/PeEFzcNY25

— Josef Akar (@akarjosef) 4 juni 2018

Det verkar således bli en tämligen glasslös sommar för gymnasielagens motståndare.

Det här är förresten långt ifrån första gången som glasstillverkaren Ben and Jerry's tar ställning i politiska frågor. De har bland annat drivit glasskampanjer för Barack Obama och Bernie Sanders under presidentvalet i USA. Till exempel tog de fram glassen "Yes Pecan", efter Obamas slagord "Yes we can".

Mer om Ben and Jerry's:

Ben and Jerry's med tryfflar i – här är tre nya smaker

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 12:50