Ben & Jerry’s och Nike släpper årets mest kulörta sneakers

Ben & Jerry's och Nike samarbetssneakers

Chunky!

Lukas Nordén  |  Publicerad 2020-03-30 12:05  |  Lästid: < 1 minuter

Genom åren har vi sett flera snabbmatskedjor som McDonald’s, Taco Bell och KFC lansera egna klädkollektioner, varav den sistnämnda i vintras annonserande sitt intåg i modebranschen med en högst tveksam foppatoffla. Nu vill inte kaliforniska glassjätten Ben & Jerry’s vara sämre. Mitt under brinnande coronakris har den sommardoftande nyheten om att B&J ska släppa en högst färggrann samarbetssko tillsammans med sportmode-giganten Nike läckt. Till ytan kanske Ben & Jerry’s och Nike inte har så mycket gemensamt – om man inte vill superskohorna in att det är mysigt att käka glass en varm dag i skateparken.

https://www.instagram.com/p/B-SyiuVJFzW/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Men samarbetet är ett faktum. Enligt sneakerkontot 94_sbchef på Instagram ska glassmärket och Nike vara redo att släppa den nya skon ”Chunky Dunky” – en ordvits på en av Ben & Jerry’s mest kända smaker och Nikes ikoniska skomodell SB Dunk. Källan postar flera bilder tagna från olika vinklar på de färgglada Nike-skorna, som tveklöst innehåller mycket glassförpacknings-DNA. På sneakern har de fått plats med de gröna gräset, den blå himlen och, självklart, den svartvita kon.

Nikes glassneakers har ännu inte ett fått ett släppdatum, men enligt det initierade Instagram-kontot nikesbornothing tros skorna finnas tillgängliga under sommaren 2020.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-03-30 12:12