Hoppa till innehåll

Slackern, privatspanaren och 3 andra corona-personligheter på gymmet

Folk som tvättar redskap på gymmet
Joakim Almén

Vilken corona-personlighet tillhör du på gymmet?

Oavsett vilken träningstyp du faller under har det inte undgått den vana gymmaren att ett helt nytt pandemitillägg tillkommit sen corona bröt ut – corona-personlighet. Corona-personlighet låter kanske något luddigt och brett, så låt oss förklara: Sen covid-19 bröt ut har bestämda uppmaningar om att att rengöra maskiner, hantlar och träningsredskap på gymmet tillkommit. Rimligt så. Oavsett var du befinner dig i landet står en armé av sprayflaskor med rengöringsvätska strategiskt utställda i gymmen. Allt för att minska smittorisken som tillkommer av vätskan från svettiga träningskroppar. Och sättet folk rengör (eller inte rengör) träningsmaskiner, bänkar och ytor varierar.

Café har identifierat 5 olika corona-personligheter på gymmet. Frågan som återstår: vilken kategori tillhör du?

1. Slackern

Två snabba sprut på de dubbla pappersdukarna. Boom, boom, schwopp, schwopp. Snabbt fram till maskinen för att torka av ytorna på ett slentrianmässigt, men högst tidseffektivt sätt. Allt för syns skull. Hade slackern fått välja hade hen naturligtvis undvikit att göra någon som helst ansträngning för att göra rent maskinen. Men slackern är ändå tillräckligt medveten för att förstå att det förväntas av en person på ett gym post-corona att göra rent maskiner och redskap efter användning. Men gudarna ska veta att det fan är jobbigt och sker högst motvilligt.

2. Swimmingpool-konstruktören

Swimmingpool-konstruktören tar det säkra för det säkra när hen rengör maskinerna. Man vet ALDRIG om det lurar ett virus på maskinytan – och det är därför bäst att bygga en mindre swimmingpool för att minimera smittorisken. Swimmingpool-konstruktören ser gärna att en pöl av vätska formas av de 8-10 spruten från rengöringsflaskan.

3. Corona-förnekaren

Fucking tvätta maskiner på fucking gymmet? Jävla corona-töntar. Corona-förnekaren kunde inte bry sig mindre och skiter fullständigt i allt vad som har med rengöring av gymredskap och maskiner att göra.

4. Privatspanaren

Corona-privatspanare är samma typ av gympersonlighet som brinner för att i alla möjliga och omöjliga spegelvinklar spana på – och sätta dit – ungdomar som utför gymövningar på ett felaktigt vis (läs: lassar på för mycket vikt) med hänvisning till att skaderisken ”ökar enormt när hen utför gymövningen inkorrekt”. Privatspanaren anser det vara sin plikt att hålla medgymmares rengöringsrutin under sträng uppsikt, och räds inte att dela ut en verbal lavett till både slackern och corona-förnekaren om så krävs.

5. Före- och efterpedanten

Den här corona-personligheten litar inte på sina medgymmande människors förmåga att rengöra träningsytor. Före- och efterpedanten rengör, som namnet gör gällande, maskinerna och träningsytorna metodiskt som ska brukas både innan och efter. Före- och efterpedanten är ett föredöme på pappret, men inte nödvändigtvis personen du gärna ses över borden med för att dricka öl.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.