Jens Lapidus släpper eget rödpang – kan du gissa vad det heter?

Snabba Cash vin, Jens Lapidus och Snabba Cash Cava

Snabba Cash-imperiet växer när Jens Lapidus utvidgar portfolion med Cava och rödtjut.

Joakim Almén  |  Publicerad 2022-04-20 10:56  |  Lästid: 2 minuter

Bok-, film- och tv-seriesuccén Snabba Cash har sedan Jens Lapidus släppte den första boken 2006 vuxit till närmast en institution inom svensk popkultur. Efter förra årets kraftiga genomslag med hyllade Netflix-serien Snabba Cash är varumärket kanske starkare än någonsin.

Säsong 2 av tv-serien förväntas landa på Netflix någon gång senare under det här året, och i väntan släpps nu Snabba Cash i flytande form med alkohol. Det handlar om en Cava och ett Barbera rödvin som den mycket mat- och dryckintresserade författaren, tidigare brottsmålsadvokaten och – framförallt – Snabba Cash-upphovsmannen Jens Lapidus valt ut.

”Jag har alltid gillat riktigt bra bubbel och kraftfulla röda viner. Därför är det självklart för mig att nu när jag tar chansen, lansera en Cava som en hommage till min tid på Mallorca och dessutom en röd Barbera som funkar absolut bäst till vad jag tror är Sveriges godaste risotto – min frus”, säger Jens Lapidus om Snabba Cash-vinerna som går under namnet Snabba Cash by Jens Lapidus.

Det går kanske inte en rak linje mellan att överföra känslan från en bok, film och tv-serie till dryck. Men kan KISS, In Flames och en uppsjö av andra rockband överföra musik till dryck så kan väl Jens Lapidus göra detsamma med sitt Snabba Cash-imperium.

”Jag har märkt att Snabba Cash står för något viktigt. En berättelse som inger en känsla av Sverige idag. Därför vill jag testa att föra över den känslan på något annat. Snabba Cash är inte ett vintypiskt namn, men det är i grunden en historia där olika världar möts”, säger han.

Snabba Cash by Jens Lapidus finns i Systembolagets beställningssortiment. Cavan kostar 119 kronor för en flaska 75 cl och beställs här. Rödvinet kostar 129 kronor för en flaska á 75 cl och beställs här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-04-20 10:59